Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hamiltons izcīna 100.uzvaru F-1 kvalifikācijas sacensībās

Mercedes pilots brits Lūiss Hamiltons sestdien sasniedza ātrāko apļa laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma - Spānijas Grand Prix - kvalifikācijas sacensībās, 100.reizi iegūstot pole position.

Septiņkārtējais pasaules čempions apli veica minūtē un 16,741 sekundēs, apsteidzot nīderlandieti Maksu Verstapenu no "Red Bull" par nieka 0,036 sekundēm.

Hamiltons jau sen ir kļuvis par rekordistu šajā F-1 kategorijā, vācietim Mihaelam Šūmaheram esot otrajam ar 68 uzvarām kvalifikācijas sacensībās.

Trešajā vietā visu laiku labāko kvalifikācijas sacensību braucēju sarakstā ir brazīlietis Airtons Senna ar 65 uzvarām, ceturtajā ar 57 uzvarām - vācietis Sebastians Fetels, bet piekto vietu ar 33 panākumiem dala britu braucējs Džims Klārks un francūzis Alēns Prosts.

Britam Naidželam Menselam ir par uzvaru mazāk, vācietim Niko Rosbergam ir 30 panākumi, argentīnietim Huanam Manuelam Fanhio - 29 uzvaras, bet soms Mika Hakinens no pirmās starta vietas sacensības uzsācis 26 reizes.

Valteri Botass no "Mercedes" sacīkstēs sāks no trešās vietas, bet labāko piecinieku noslēdz "Ferrari" pārstāvis Šarls Leklērs no Monako un francūzis Estebans Okons ("Alpine").

Kā sestais sacensības uzsāks "Ferrari" pilots spānis Karloss Sainss. Pasaules eksčempions spānis Fernando Alonso ("Alpine") sacensības uzsāks kā desmitais, cits eksčempions vācietis Sebastians Fetels - kā trīspadsmitais, bet Miks Šūmahers no "Haas" kā 18., par vienu vietu piekāpjoties vēl vienam bijušajam pasaules čempionam somam Kimi Reikenenam no "Alfa Romeo".

Trešajos treniņbraucienos ātrākais bija Makss Verstapens no "Red Bull". Nīderlandietis 4,655 kilometrus garo "Circuit de Barcelona-Catalunya" apli veica minūtē un 17,835 sekundēs.

Otrais bija Hamiltons, atpaliekot par 0,235 sekundēm, trešais - Leklērs, bet ceturtais, tāpat kā piektdienas otrajā sesijā, viņa komandasbiedrs Sainss.

Otrs "Mercedes" pilots Botass bija piektais, "McLaren" tika sestā un astotā vieta - attiecīgi britam Lendo Norisam un austrālietim Danielam Rikjardo, pa vidu iespraucoties Pjēram Gaslī no "Alpha Tauri" vienības.

Četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastians Fetels no "Aston Martin" ieņēma 17., bet debitants Miks Šūmahers no "Haas" - 19.vietu.

Jau ziņots, ka "Mercedes" piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons piektdien sasniedza ātrākos apļa laikus attiecīgi pirmajā un otrajā treniņu sesijā.

Svētdien notiks Spānijas Lielās balvas izcīņa.

Pēc trim posmiem kopvērtējuma līderis ar 69 punktiem ir Hamiltons, Verstapenam 61 punkts, bet Noriss seko ar 37 punktiem. Botass ar 32 punktiem ir ceturtais, bet vadošo piecinieku ar 28 punktiem noslēdz Leklērs.

Pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Hamiltons, otrajā posmā Itālijā Verstapens viņam revanšējās, bet iepriekšējā posmā Portugālē vēl vienu uzvaru svinēja Hamiltons.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi