Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hamiltons sev ārkārtīgi veiksmīgajā Ungārijā triumfē kvalifikācijā

Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā Budapeštā ātrākais kvalifikācijas braucienu sesijā sestdien izrādījās Lūiss Hamiltons ar Mercedes, kurš apsteidza komandasbiedru Valteri Botasu un Racing Point braucēju Lensu Strolu.

"Racing Point" braucējs Lenss Strols trešo kvalifikācijas sesiju atklāja ar apļa veikšanu minūtē un 14,671 sekundē. Hamiltons atbildēja ar jaunu trases rekordu - minūte un 13,613 sekundes.

Ceturtajā līkumā savu apli sabeidza "Racing Point" braucējs Serhio Peress, bet Strolu par 0,747 sekundēm apsteidza Hamiltona komandasbiedrs Botass, no līdera atpaliekot par 0,311 sekundēm.

Abi "Ferrari" piloti, attiecīgi Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs, pakāpās uz ceturto un piekto vietu, bet tūlīt abus zemāk nobīdīja Peress.

Vēlreiz trases rekordu laboja Hamiltons, apstādamies pie minūtes un 14,447 sekundēm. Viņš par 0,107 sekundēm apsteidza Botasu, par 0,930 - Strolu, par 1,098 - Peresu, par 1,327 sekundēm - Fetelu un par 1,370 sekundēm - Leklēru.

Uzvara kvalifikācijā Ungārijas Lielās balvas izcīņā ļāva britam šo sacensību rekordista godā nostāties blakus septiņkārtējam pasaules čempionam vācietim Mihaelam Šūmaheram, abiem esot ātrākajiem kvalifikācijas sacensībās "Hungaroring" trasē septiņas reizes.

Panākums Ungārijas "Grand Prix" Hamiltonam bija arī 90."pole position", kas ir jauns un arvien uzlabots F-1 rekords. Tuvākais sekotājs ar 68 uzvarām arī ir Šūmahers, bet no pašreiz ierindā esošajiem braucējiem tuvākais sekotājs ir Fetels, kurš ar 57 uzvarām kvalifikācijā ieņem ceturto vietu aiz brazīliešu leģendas Airtona Sennas, kura kontā ir 65 panākumi kvalifikācijā.

Septītais finišēja "Red Bull" pārstāvis Makss Verstapens (+1,402), aiz viņa - abi "McLaren" braucēji - Lando Noriss (+1,519) un Karloss Sainss (+1,580).

Savukārt "Alpha Tauri" braucēju Pjēru Gaslī turpināja vajāt tehniskas problēmas, viņam trasē nemaz neizbraucot.

Pirmo kvalifikācijas braucienu kārtu nepārvarēja abi "Haas" piloti Kevins Magnusens, kurš no Nikolasa Latifi ("Williams") atpalika nieka 0,047 sekundes, un Romēns Grožāns, starp kuriem iespraucās Daņiils Kvjats ("Alpha Tauri"), pēdējās divās vietās finišējot "Alfa Romeo" pilotiem Antonio Džovinaci un Kimi Reikenenam.

Pie pēdējā brauciena netika 11.vietu ieņēmušais Daniels Rikjardo ("Renault"), kurš desmito vietu ieņēmušajam "AlfaTauri" pilotam Pjēram Gaslī zaudēja 0,153 sekundes. Aiz Rikjardo ierindojās Džordžs Rasels ("Williams"), Aleksandrs Albons ("Red Bull") un otrs "Renault" braucējs Estebans Okons.

Trijās no pēdējām četrām F-1 sacensībām Budapeštā ir uzvarējis Hamiltons, kura kontā Ungārijas galvaspilsētā kopumā ir rekorda vērtās septiņas uzvaras.

Sacensības "Hungaroring" notiks svētdien.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņa notiks 2.augustā Silverstonas trasē.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi