Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

IndyCar titulu izcīna Raiens Hanters-Rejs

Dramatiskā pēdējā posmā Fontānas spīdvejā Kalifornijā naktī uz svētdienu par 2012. gada IndyCar čempionu pirmo reizi karjerā kļuva 31 gadu vecais amerikānis Raiens Hanters-Rejs no “Andretti Autosport” komandas.

Vēl pirms šī posma 17 punktus priekšā topošajam čempionam atradās “Penske” vienības līderis Vils Pauerss, kurš turklāt izcīnīja “pole position”, kamēr Hanters-Rejs kvalifikācijā netika augstāk par 17. pozīciju.

Titula liktenis tika izšķirts īsti dramatiskā veidā. Abi titula pretendeti trasē satikās 54. aplī, bet vienā no epizodēm Pauers atradās iekšmalā, mēģinādams apdzīt konkurentu, zaudēja kontroli pār formulas aizmuguri, saslīdēja un avarēja. Hanteram-Rejam paveicās, jo Pauers tik tikko neaizķēra viņa vadīto bolīdu.

Pateicoties neatlaidīgam mehāniķu darbam, Paueram izdevās atgriezties trasē. Lai gan viņš tobrīd atradās jau 60 apļus aiz līderiem, atlikušo 12 apļu laikā izdevās atgūt vienu pozīciju un iegūt par diviem punktiem vairāk. Matemātiski tas nozīmēja, ka tagad Hanteram-Rejam nepieciešams finišēt piektajam, nevis sestajam, lai iegūtu titulu.

Jaunais čempions pēc visai neprognozējamiem pēdējiem apļiem ieguva ceturto vietu un pirmo titulu karjerā. Savukārt pirmo uzvaru sezonā izcīnīja cits amerikānis – Eds Karpenters no savas privātās “Ed Carpenter Racing” komandas.

2012. gadā Hanteram-Rejam četras uzvaras, tostarp trīs pēc kārtas sezonas vidū, savukārt visā karjerā kopš 2007. gada – septiņas. Iepriekš viņa labākais rezultāts kopvērtējumā bija septītā vieta.

Nevar nepieminēt, ka īsi pirms starta Hanters-Rejs tika apbalvots ar jaunu līgumu un turpinās startēt Maikla Andretti vadītajā komandā arī nākamos divus gadus. Interesi par viņu izrādīja arī spēcīgā “Penske” nometne.

Sacensību rezultāti tiks publicēti…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi