Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jānim Reišulim Ķegumā otrā vieta EMX125 klasē; Kārlis Reišulis - ceturtais EMX250 klasē

Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā ieņēma otro vietu Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klases (EMX125) otrajā braucienā, arī posma kopvērtējumā finišējot otrajam, bet ceturtais braucienā un summā bija.

Pēc pirmā apļa Reišulis bija sestais, pēc otrā - ceturtais, ceturtajā aplī pakāpās uz trešo un sestajā aplī uz otro vietu, to saglabājot līdz pat finišam.

Uzvaru izcīnīja Matiss Valēns no Francijas, bet trešais braucienā bija Maksimiliāns Verners no Vācijas.

No mājiniekiem Markuss Kokins finišēja 21., Tomašs Šaicāns - 24. un Raivo Laicāns - 38.vietā, bet Markuss Ozoliņš, izstājoties desmitajā aplī, ierindojās 35.vietā.

Divu braucienu summā Reišulis un Valēns sakrāja pa 47 punktiem, bet Valēns par uzvarētāju kļuva, pateicoties uzvarētajam otrajam braucienam. Trešais ar 38 punktiem bija Verners.

Ozoliņš ar septiņiem punktiem ieņēma 17.vietu, bet bez izcīnītiem punktiem 24.vietā 40 braucēju konkurencē finišēja Kokins, 26. - Šaicāns un 30. - Laicāns.

EMX125 kopvērtējumā pēc pieciem posmiem J.Reišulis ar 219 punktiem ir līderis, Valēnu apsteidzot par 14 punktiem. Ozoliņš ar septiņiem Ķegumā nopelnītajiem punktiem ir 34.vietā 43 punktus guvušo vidū.

EMX250 klasē Kārlis Alberts Reišulis izcīnīja ceturto vietu, līdz pat priekšpēdējam aplim noturot trešo vietu.

Edvards Bidzāns finišēja septītais, Mairis Pumpurs bija 11., Roberts Lūsis - 21., Martins Platkēvičs - 29. un Rauls Blumfelds - 31., bet uzvaru izcīnīja nīderlandietis Kajs Karsemakerss.

Divu braucienu summā par Ķeguma posma uzvarētāju kļuva nīderlandietis Ivo van Erps, kurš sakrāja 47 punktus. Ar 45 punktiem otrais bija Karsemakerss, 38 punktus ieguva itālis Andrea Bonakorsi, bet Reišulis ar 36 punktiem ierindojās ceturtajā vietā.

Bidzāns ar 29 punktiem ierindojās septītajā vietā, Pumpurs ar 22 punktiem ieņēma desmito vietu, bet bez izcīnītiem punktiem 23. finišēja Lūsis, 31. - Platkēvičs un 33. - Blumfelds.

Kopvērtējumā K.Reišulis pēc piektā posma ar 145 punktiem ir sestais, bet līderis ar 220 punktiem ir Bonakorsi, kurš apsteidz Karsemakersu ar 190 punktiem un francūzi Marku Antuānu Rosi ar 156 punktiem.

Bidzāns ar 34 punktiem ieņem 19., Pumpurs ar 22 punktiem - 23. un Lūsis ar pieciem punktiem - 31.vietu 40 punktus nopelnījušo motosportistu vidū.

EMX250 sezonas kalendārā iecerēti 11 posmi, bet EMX125 klasē - desmit.

Prestižākajā MXGP klasē, kur tiks aizvadīts sezonas astotais posms - Latvijas "Grand "Prix" -, nestartēja pašmāju favorīts Pauls Jonass, taču trasē devās Tomass Šileika. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi