Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jaunie talanti: Džeimss Kalādo, Aleksandrs Rosi, Daņila Kvjats

Nikolā Tods savā paspārnē paņēmis talantīgo britu Džeimsu Kalādo. Amerikānis Aleksandrs Rosi debitēs Kanādas GP posmā. Krievs Daņila Kvjats (attēlā) izbauda “Red Bull” iespējas.

Uzlecošā GP2 sēriju zvaigzne Džeimss Kalādo ir ievērojami uzlabojis savas iespējas tuvākā nākotnē debitēt Formulā 1. Tagad jaunais anglis, kuru atbalsta britu sacīkšu entuziantu grupa “Racing Steps Foundation”, ir kļuvis par Nikolā Toda protežē un tādejādi pievienojies tādiem pilotiem kā Felipe Masa, Žils Bjanki un Pastors Maldonādo. Žana Toda dēls Nikolā ir līdzīpašnieks ļoti veiksmīgajā GP2 (un citu zemāko sēriju) komandā ART, kurā šogad startē arī 23 gadus jaunais Kalādo. Pirms diviem gadiem Kalādo cīnījās par titulu ar Valteri Botasu GP3 čempionātā, bet šogad ir viens no vadošajiem pilotiem GP2 sērijās. Interesanti, ka pērn Žana Toda pakļautībā esošais Žils Bjanki bija “Force India” komandas rezervists un piedalījās piektdienu treniņos. Šogad indiešu komanda vēl tikai gatavojas nosaukt trešo pilotu līdzīgai lomai un tagad Kalādo nenoliedzami kļūt par reālu kandidātu uz šo vietu.

Amerikānis Aleksandrs Rosi beidzot tiks pie savas iespējas piedalīties Grand Prix nedēļas nogalē un piektdienas treniņos Kanādā dosies trasē “Caterham” sastāvā. Bahreinā Rosi iespēju to izdarīt izjauca komandas lēmums nodot mašīnu pieredzējušā Heiki Kovalainena rokās. Nevar aizmirst, ka 21 gadu vecais amerikānis tikai pēc sezonas sākuma tikai piesaistīts “Caterham” GP2 komandai, taču jau savā debijas posmā spēja kāpt uz goda pjedestāla. Pats Rosi intervijā ESPN atzina, ka Monreālas trase nav vienīgā, kur viņš sēdīsies “Caterham” formulā un piedalīsies treniņos, tomēr pārējie posmi pagaidām netiek konkretizēti. Nevar aizmirst, ka pēdējais amerikānis, kas startēja Formulā 1 ir Skots Spīds, kurš savulaik sezonas vidū tika izmests no “Toro Roso” komandas.

Jau šajā nedēļas nogalē Hokenheimā risināsies kārtējais Eiropas F3 čempionāta posms, kurā “Carlin” komandas sastāvā startēs arī “Red Bull” paspārnē esošais krievu pilots Daņila Kvjats. 18 gadīgais jaunietis, kurš izcīnīja “Formula Renault ALPS” čempiona titulu, šogad startē GP3 sērijās, tomēr “Red Bull” pieredzes paplašināsanai nodrošinājusi krievam iespēju piedalīties Eiropas F3 posmā. “Carlin” komanda ir uzticams “Red Bull Racing” partneris zemākajās klasēs – savulaik pie Trevora Karlina ir skolojušies Žans Ēriks Verņē un Daniels Rikjardo, kuri izcīnīja attiecīgi 2010. un 2009.gada britu F3 čempiona tittulus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi