Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jēkabpils un Madonas apkārtnē norisināsies rallijreids Riga Baja 2012

RE Autoclub tradicionāli rīkotais rallijreids _Riga Baja _šogad notiks no 21. līdz 23. septembrim Jēkabpils, Madonas un Rugāju apkārtnes ceļos. Krievijas čempionāta piektā posma dalībniekiem šis būs daudz nopietnāks pārbaudījums nekā divos iepriekšējos gados, jo trase tiks pagarināta par apmēram 160 kilometriem, portālu Diena.lv informēja klubā.
Riga Baja pēdējos divos gados ir Krievijas rallijreida kalendārā, un tieši Latvijā 2010. un 2012. gadā tiek noteikts galīgais vietu sadalījums. Pieteikšanās startam Riga Baja notiek no 20. augusta līdz pat 17. septembrim, kad arī kļūs zināms galīgais dalībnieku saraksts.

Krievijas rallijreida čempionātā šogad aizvadīti četri no pieciem posmiem. Sacensību dalībnieki februārī sacentās rallijreidā Belogorje, aprīlī – Zoloto Kagana, jūnijā – Simbirskij Trakt, jūlijā – Silk Way. Izšķirošie notikumi cīņā par Krievijas čempionāta medaļām notiks tieši Latvijā.

Kravas mašīnu grupā Krievijas čempioni jau tika kronēti pēc Silk Way. Titulu izcīnīja Kamaz-master pilots Eduards Nikolajevs ar stūrmani Sergeju Savostinu, kuram šis bija jau ceturtais triumfs Krievijas čempionātā.

Pirms starta Riga Baja galvenie pretendenti uz uzvaru absolūtajā vērtējumā ir pašreiz pirmajā vietā esošais Sergejs Savenko un trešās pozīcijas īpašnieks Vladimirs Vasiļjevs, kuru rēķinā ir attiecīgi 38 un 30 punkti. Ņemot vērā, ka sezonas kopvērtējuma aprēķinā tiks ņemti vērā tikai trīs labākie rezultāti, tad abiem šiem pilotiem čempionu titula nodrošināšanai pietiek ar uzvaru Latvijas bezceļos. Krievijas komandu Rusj-Sport pārstāvošais latviešu pilots Aldis Vilcāns pašreiz ieņem sesto vietu.

Atgādināsim, ka par 2010. gada Riga Baja čempionu kļuva Krievijas G-Force Motorsport komandas braucējs Boriss Gadasins ar Nissan Pick Up. Viņš tuvāko sekotāju Jāni Nagli (RE Autoclub, Mitsubishi Pajero) finišā apsteidza par sešām minūtēm un 30 sekundēm. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja vēl viens T1 klases pārstāvis Aleksandrs Miroņenko (Nissan Frontier).

2011. gada Riga Baja, kas startēja Rīgā, bet nākamās divas dienas turpinājās Jēkabpils, Salas un Viesītes apkārtnes ceļos, uzvarēja Krievijas sportists Aleksandrs Želudovs (Nissan Frontier, Protechsport). Želudovs kopvērtējumā par četrām minūtēm un 13 sekundēm apsteidza savu tautieti Bogdanu Novicki (G-Force Proto, Kievrallyraid). Labākais no Latvijas sportistiem bija RE Autokluba pārstāvis Raivis Zeltiņš ar Mitsubishi Pajero EVO, kurš izcīnīja trešo vietu absolūtajā ieskaitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi