Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Jonass: Iespējams, šīs bija divas grūtākās un sāpīgākās dienas manā mūžā

Pēdējās divas dienas pēc savainojuma gūšanas svētdien Teičentālē pasaules motokrosa čempionāta Vācijas "Grand Prix" MXGP klases sacensību otrajā braucienā, iespējams, ir bijušas grūtākās un sāpīgākās dienas Latvijas motosportista Paula Jonasa mūžā, otrdien savā "Facebook" kontā raksta sportists.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas motokrosists kritienā otrā brauciena sākumā salauza labās rokas augšdelma kaulu, kā arī tas, ka sacensību ārsts rīkojās neprofesionāli, bez rentgena uzņēmuma mēģinot, viņaprāt, izmežģīto plecu ievilkt atpakaļ locītavā.

"Iespējams, šīs bija divas grūtākās un sāpīgākās dienas manā mūžā, kas bija sekas svētdienas avārijai," raksta Jonass.

"Halles slimnīcā man vakar no rīta veica labā pleca operāciju, un tagad esmu ceļā uz Herentalsu, lai veiktu turpmāku bojājumu izvērtēšanu," raksta Jonass, kurš šogad maija sākumā Portugāles "Grand Prix" svinēja pirmo uzvaru MXGP klases posmā.

"Man ļoti žēl dzirdēt visu, ko piedzīvoji pēc avārijas. Tu šosezon brauci tik labi. Veseļojies ātri, Paul," komentārā zem Jonasa paziņojuma raksta pašreizējais čempions un šīs sezonas čempionāta vicelīderis spānis Horhe Prado.

Sacensību ārsts pēc Latvijas motosportista Paula Jonasa svētdien pasaules motokrosa čempionāta Vācijas "Grand Prix" posma otrajā braucienā MXGP klases sacensībās piedzīvotā kritiena rīkojās neprofesionāli, tīmekļa vietnē "Gatedrop.com" otrdien vēsta Jonasa pārstāvētās komandas "Standing Construct Honda" īpašnieks Tims Matiss.

"Gatedrop.com" vēsta, ka telefona sarunā Matiss apliecināja, ka savainojums šobrīd ir smagāks nekā pēc kritiena, un uzsvēra, ka Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) ir atbildīga par sacensībām piesaistītajiem ārstiem.

Sacensību mārketinga kompānija "Infront Moto Racing" bija nodrošinājusi kravas automašīnu ar savainojumu skenēšanas aparatūru, taču ārsts nepieprasīja tās izmantošanu pirms paša veiktajām darbībām.

Matiss stāsta, ka uzreiz pēc avārijas kļuva skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā ar Jonasa pleca locītavu.

"Uz vietas esošais ārsts pieļāva, ka plecs ir izmežģīts, un nekavējoties sāka mēģināt ievilkt plecu ligzdā, neveicot rentgena uzņēmumus un nepielietojot nekādu citu pleca traumas noteikšanas aparatūru, lai gan Jonasa fizioterapeits uz to vairākkārt uzstāja," skaidro Matiss.

Kad ārstam neizdevās ievilkt plecu atpakaļ, viņš to vēlreiz mēģināja izdarīt pēc anestēzijas, tomēr tad pamanīja, ka plecs veic neparastas kustības, kā arī dzirdēja "kaulu krakšķoņu", stāsta Matiss.

Viņš stāsta, ka pēc tam ārsts lika Jonasu ievietot ātrās palīdzības mašīnā un nogādāt Halles slimnīcā, kur atklājās, ka plecs ir ne tikai izmežģīts, bet augšdelma kaulam augšpusē ir arī lūzums, un ārsta mēģinājumi ievilkt plecu atpakaļ varēja lūzumu pasliktināt.

"Slimnīcā mums teica, ka ir svarīgi Jonasu ātri operēt, lai izvairītos no nervu bojājumiem," saka Matiss, piebilstot, ka to apstiprināja arī ārsts, kuram tika nosūtītas fotogrāfijas.

Tomēr tieši pirms operācijas tika saņemta ziņa, ka slimnīcā ir ieradies vēl viens pacients ar smagu muguras traumu, kuram bija prioritāte.

Matiss ziņo, ka operācija bija paredzēta pulksten divos naktī uz pirmdienu, taču pulksten četros tika paziņots, ka operācija notiks dienas laikā, jo operācijas komanda ir pārāk nogurusi.

"Par laimi operācija ir veikta, un Jonasa roka un pirksti kustas labi. Mēs ceram, ka viss būs kārtībā," cerību izsaka komandas īpašnieks.

Vācijas "Grand Prix" vērtējumā uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Prado, otrais ar 42 punktiem bija slovēnis Tims Gajsers, bet trešais ar 42 punktiem - nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Jonass ar pirmajā braucienā izcīnītajiem 16 punktiem ieņēma 13.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 402 punktiem ir Gajsers, kurš par diviem punktiem apsteidz Prado, bet trešais ar 336 punktiem ir Herlingss.

327 punkti ir francūzim Romēnam Fevram, bet Jonass ar 274 punktiem saglabā piekto pozīciju.

Šīs nedēļas nogalē motosportisti Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" sacentīsies pasaules čempionāta devītā posma sacensībās.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Olimpietis Blūms lauzis pirkstu

Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms Šveicē notiekošā UCI MTB Pasaules kausa ceturtā posma XCC krosa sacensībās stabili atradās labāko desmitniekā, bet pēdējā aplī piedzīvoja neveiksmi,...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi