Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kartingists Štolcermanis uzvar ASV atklātajā čempionātā KA 100 Senior klasē

Latvijas kartingists Tomass Štolcermanis nedēļas nogalē Lasvegasā ir uzvarējis ASV atklātajā čempionātā KA 100 Senior klasē, ziņo sportista pārstāvis Edgars Buļs.

"KA 100 Senior" klasē piedalījās sportisti pārsvarā no angliski runājošām valstīm, tai skaitā Kanādas, Lielbritānijas un Austrālijas. Sacensības risinājās "Rio All-Suite Hotel" teritorijā Lasvegasas centrā - īsa gājiena attālumā no pieczvaigžņu viesnīcām "Bellagio", "Wynn" un "The Venetian".

Kvalifikācijas sacensībās 80 braucēji tika sadalīti četrās grupās. Štolcermanis ("Nash Motorsportz") uzrādīja otro ātrāko apļa laiku B grupā - 45,699 sekundes, atpaliekot tikai no Konora Ferisa (45,553 sekundes).

Nākamajās divās dienās - piektdien un sestdien - visi braucēji aizvadīja trīs oficiālos braucienus ar citu grupu sportistiem.

Štolcermanis uzvarēja pirmajā braucienā, desmit apļus veicot septiņās minūtēs un 41,563 sekundēs un tuvāko sekotāju Kristjanu Mailzu apsteidzot par 0,154 sekundēm. Otrajā braucienā Mailzs revanšējās, apsteidzot latvieti par 0,139 sekundēm, bet trešajā Štolcermanis vēlreiz bija ātrāks par visiem (7:40,580), britu Oliveru Hodžsonu atstājot 0,604 sekunžu attālumā.

Četrdesmit labākie braucēji svētdien piedalījās finālbraucienā, kurā bija jāveic 20 apļi. Štolcermanis vairākas reizes zaudēja vadību, taču apsteidza četrus labākos amerikāņu braucējus un finišēja pirmais pēc 15 minūtēm un 28,198 sekundēm.

Otrais palika kanādietis Zaharijs Klemans Demelo ("Kosmic"), trešais - mājinieku favorīts Frenkijs Mosmens ("Tony Kart").

Latvieša konkurentu vidū bija bijušais "IndyCar" braucējs Demelo, nesenais "USF 2000" debitants Mosmens un juniors Eliots Kokss, kurš šogad izcīnīja 11.vietu "USF Juniors" sacensībās. viņš bija viens no astoņiem braucējiem, kuri finālā nefinišēja.

Divas stundas vēlāk Štolcermanis stājās uz starta "X30 Senior" klases finālā.

Arī šajā braucienā piedalījās 40 braucēji, tikai jāmēro bija 25 apļi.

Francūzis Evans Giltērs kļuva par sacensību uzvarētāju (18:24,752), taču apsteidza latvieti tikai par 1,138 sekundēm. Trešās un ceturtās vietas īpašnieki čempionam zaudēja vairāk nekā piecas sekundes.

"Par braucienu uz Ameriku uzzināju tikai divas dienas pirms lidojuma," pēc finiša teica Štolcermanis. "Tā bija viena no pirmajām reizēm, kad startēju divās klasēs vienlaikus."

"Sacensības notika lielā stāvvietā - bija citādas sajūtas, nekā braucot oficiālajās kartinga trasēs Eiropā. Lasvegasā startēja labākie ASV braucēji un stipri konkurenti no Eiropas. Ļoti izbaudīju jaunas iespējas un pieredzi, bet rezultāts bija negaidīti lielisks," bilst 15 gadus vecais sportists.

Štolcermanis bija viens no četriem jaunajiem talantiem, kurš no 18. līdz 21.jūlijam piedalījās Itālijas Automobiļu federācijas rīkotajā ikgadējā "Ferrari Driver Academy" skautošanas nometnē Maranello trasē.

Divus mēnešus vēlāk latvietis Sarno trasē izcīnīja septīto vietu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules kartinga čempionāta prestižākajā OK klasē, pārstāvot "Energy Corse" komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi