Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ķeguma posmā šogad bez Paula Jonasa

Gada notikums Latvijas motokrosā ir sagaidīts. Nedēļas nogalē Ķeguma trasē norisināsies MXGP pasaules čempionāta (PČ) posma sacensības, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāta posms EMX250 un EMX125 klasēs. Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass savainojuma dēļ Ķegumā nestartēs, toties uz starta MXGP klasē grasās stāties Tomass Šileika.

Jonasam arī šosezon kritieni un savainojumi ir par iemeslu, kāpēc kopvērtējumā neizdodas konkurēt ar pasaules eliti. Pēc aizvadītajiem PČ 7. posmiem Jonass ar iegūtajiem 56 punktiem ieņem 18. vietu. Punktus Pauls izcīnīja tikai pirmajos divos posmos. Argentīnas GP viņš bija piektais, bet GP kopvērtējumā – sestais. Otrajā posmā Sardīnijā GP ieskaitē 10., bet GP kopvērtējumā – 11. vietā. Turpmākajos četros posmos Jonass punktus neguva. Šveicē viņš nefinišēja abos braucienos, Trentīno nestartēja iepriekšējā posmā gūto savainojumu dēļ, pēc tam sekoja smags kritiens treniņā un izlaisti posmi Portugālē un Spānijā, un visbeidzot iepriekšējā posmā Francijā kvalifikācijas treniņā Pauls kritienā traumēja īkšķi.

Šosezon ir mainīta punktu skaitīšanas sistēma. Sestdienas kvalifikācijā labāko desmitnieks arī iegūst punktus, sākot no 10 līdz 1 punktam. Šī iemesla dēļ cēlusies ir kvalifikācijas vērtība. GP sacīkstē, kā jau tas bija iepriekš, par uzvaru braucienā pienākas 25 punkti, otro vietu – 22, trešo – 20 un tā tālāk. Pirms gada Jonasam Ķeguma sacīkste bija sekmīga. Abos braucienos viņš finišēja otrais aiz slovēņa Tima Gajsera. Šosezon Gajsers augšstilba kaula lūzuma dēļ nestartē. Spānis Horhe Prado ir līderis ar 342 punktiem. Holandietis Džefrijs Herlingss ir otrais (318 p.), bet trešo vietu ar vienādu punktu skaitu (263 p.) dala francūzis Romēns Fevrs un spānis Rubens Fernandess.

Latvijas līdzjutējiem saistošas būs cīņas Eiropas čempionāta (EČ) ieskaitē. Jānis Mārtiņš Reišulis ir līderis 125 kubikcentimetru klasē. Pērn viņš ieguva EČ bronzas un PČ sudraba medaļu. EMX125 klasē no latviešiem startēs arī Raivo Laicāns, Tomass Šaicāns, Markuss Kokins, Ralfs Spila un Markuss Ozoliņš.

Motokross

Grand Prix of Latvia (Ķegumā)

Sestdien, 3. jūnijā

14.55 EMX 125 1. brauciens 15.40 EMX 250 1. brauciens 16.25 MX2 kvalifikācija 17.10 MXGP kvalifikācija

Svētdien, 4. jūnijā

9.20 EMX 125 2. brauciens 11.10 EMX 250 2. brauciens 13.05 MX2 1. brauciens 14.05 MXGP 1. brauciens 16.00 MX2 2. brauciens 17.00 MXGP 2. brauciens

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi