Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas motokrosa izlase Nāciju kausu noslēdz 11.vietā

Latvijas motokrosa izlase, kuras sastāvā ir Kārlis Sabulis, Toms Macuks un Kārlis Alberts Reišulis, svētdien ASV notiekošajā Nāciju kausā izcīnīja 11. vietu.

Uzvaru Nāciju kausā ar 16 punktiem izcīnīja ASV izlase, kas tuvāko sekotāju Franciju apsteidza tikai par septiņiem punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Austrālija ar 26 punktiem.

Kopvērtējumā, kurā tika ņemti vērā pieci labākie rezultāti, Latvija sakrāja 101 punktu, ierindojoties 11.pozīcijā starp 20 labākajām vienībām.

Pirmajā braucienā, kurā kopā startēja MXGP un MX2 klases, Sabulis ieņēma 20.vietu, bet Reišulis ierindojās 23.pozīcijā, kamēr ātrākais bija ASV motobraucējs Eli Tomaks.

Savukārt otrajā braucienā uz starta līnijas stājās MX2 un "Open" klašu braucēji. Macuks finišēja 22.vietā, un par vienu pozīciju zemāk viņam sekoja Reišulis. Šajā braucienā uzvaru izcīnīja austrālietis Džets Lorenss.

Noslēdzošajā braucienā sacentās MXGP un MX2 klašu pārstāvji. Sabulis, sasniedzot labāko rezultātu, ieņēma 13.vietu, bet Macuks ierindojās 23.pozīcijā. Trešajā braucienā uzvaru svinēja francūzis Maksims Reno.

MX2 klases ieskaitē Reišulis ar 46 punktiem ieņēma 11.vietu, MXGP klasē Sabulis ar 33 punktiem izcīnīja astoto vietu, bet Macuks "Open" klasē tika pie 45 punktiem, kas ļāva noslēgt sacensības 12.vietā.

Jau ziņots, ka sestdien kvalifikācijas braucienā MXGP klasē Sabulis finišēja 18.vietā, MX2 klasē Reišulis bija 15.pozīcijā, bet "Open" klasē Macuks bija 14.vietā. Neņemot vērā zemāko vietu, Latvija tika pie 29 punktiem, kas deva 18.vietu 34 komandu konkurencē. A finālā pēc kvalifikācijas braucieniem vietu nodrošināja labākās 19 komandas.

Pagājušajā nedēļas nogalē par divkārtējo Latvijas čempionu MX1 klasē kronētais Sabulis ("MX Moduls") Nāciju kausā pārstāv Latviju MXGP klasē, Eiropas vicečempions 125 kubikcentimetru klasē Reišulis ("VV Moto Racing Team") brauc MX2 ieskaitē, bet Eiropas čempions 250 kubikcentimetru klasē divtaktu braucamajiem Macuks ("Rodeo MX") - "Open" klasē.

Latvijas labākais motokrosists Pauls Jonass jau pirms mēneša pieņēma lēmumu nestartēt Nāciju kausā, ņemot vērā, ka sezona viņam ir bijusi sarežģīta un savainojumiem bagāta.

Pērn Latvijas izlase ar Sabuli, Mairi Pumpuru un Macuku sastāvā Itālijā notikušajā Nāciju kausā izcīnīja 15.vietu.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968.gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 2019.gadā, kad izcīnīja astoto vietu.

Kopš 1990.gada Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ir startējusi 27 reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi