Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Līdztekus motokrosa Superkausam taps grāmata par motosportu

Šoruden lasītāji sagaidīs grāmatu par motosportu vēl nebijušā formāta. Stāsts būs paredzēts ne tikai pārgalvjiem ar atkarību, «no kuras spēs izārstēt tikai vecā kaulainā», bet arī tiem, kuri motosporta kaislības nekad nav izjutuši, stāsta grāmatas autors Kārlis Vingris.

Grāmata taps līdztekus 2010.gada Superkausa motokrosa sacīkšu sezonas norisei. Tajā tiks aprakstīti spilgtākie brīži sacensībās, apkopoti sacīkšu rezultāti un dalībnieki, tomēr uzsvars būs uz motociklistu vasaru, piedzīvojumiem un Latvijas motosporta personībām. «Tā būs viegli uztverama un universāla lasāmviela, domāta atslodzei vai bezdarbības kliedēšanai. Visiem, kurus interesē un neatstāj vienaldzīgus piedzīvojumi un motora rūkoņa,» apgalvo K.Vingris.

Ideja par to radās pēc motokrosa sacīkšu Superkauss organizatora Kaspara Cveiģeļa un K.Vingra tikšanās. «Sākumā es meklēju reportieri, kurš rakstītu intervijas. Tomēr, iepazinies ar Kārļa talantu, sapratu, ka būtu grēks to neizmantot. Iepriekš ir tapušas gada grāmatas par motorsportu, prozas veidā līdz šim nekas nav bijis,» sarunā ar Diena.lv stāsta K.Cveiģelis.

«Motosports mani interesējis jau no agras bērnības. Benzīns asinīs bijis visu laiku. Šādam dzīves veidam mani pievērsa motosporta meistars un mans krustēvs Tālis Baranovskis. Vienmēr esmu devies līdzi uz sacensībām, arī pats dažas reizes ņēmis dalību standarta automobiļu ziemas kausos,» par savu saistību ar motosportu stāsta grāmatas autors.

K.Vingris un K.Cveiģelis uzskata, ka motosports Latvijā ir nepamatoti aizmirsts. «Mēs esam pārāk maza tauta, lai būtu pasaules čempioni visos populārajos sporta veidos. Tomēr motorsportā Latvijai ir daudz talantu, pat pasaules klases sportisti,» savu viedokli pauž grāmatas autors.

Grāmatai jau tapis ievads. Spraigākā darbība un pagrieziena līknes sāksies līdz ar Superkausa pirmo posmu 17.aprīlī. «Sacīkstes risināsies līdz septembrim. Superkauss no citām sacensībām atšķiras ar dinamiku un neprognozējamību. Ja parasti sacenšas divas reizes pa 15-20 minūtem, tad Superkausā ir trīs aptuveni astoņu minūšu gari braucieni. Neviens nespēj paredzēt, kurš uzvarēs,» stāsta K.Cveiģelis. Viņš plāno, ka grāmata pie lasītajiem nonāks novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi