Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lorenco pēc Pedrosas avārijas kļūst par MotoGP čempionu

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenco šodien otro reizi karjerā kļuva par MotoGP čempionu, pēc tam, kad sezonas priekšpēdējā posmā Austrālijā viņa konkurents Danijs Pedrosa piedzīvoja avāriju.

25 gadus vecais “Yamaha” komandas braucējs Filipailendā kvalificējās otrajā pozīcijā, starp “Honda” braucējiem Keisiju Stouneru, kurš startēja no “pole position”, un Pedrosu. Pirmajā līkumā Lorenco izdevās pārņemt vadību, Pedrosa pacēlās uz otro vietu, bet “Honda Hairpin” līkumā pakāpās jau uz pirmo pozīciju. Apļa beigās Lorenco garām tika arī Stouners.

Tomēr jau otrajā aplī notika negaidītais un Pedrosa izslīdēja no trases, pārvelkot svītru savām cerībām uz titulu. Lorenco, lai iegūtu titulu, vajadzēja izcīnīt tikai par trim punktiem vairāk kā Pedrosam un tas arī tika paveikts. Stouners izcīnīja piekto uzvaru sezonā, bet Lorenco ieguva otro vietu un otro titulu karjerā.

Iepriekš Horhe Lorenco uzvarēja arī 2010. gada MotoGP čempionātā, bet pērn pirmo vietu ieguva Stouners. Lai arī Pedrosa šo var nosaukt par savu labāko sezonu karjerā (iepriekš nekad nebija izdevies iegūt vairāk par trīs uzvarām, šogad viņam jau sešas), sportistam jau trešo reizi nākas samierināties ar otro vietu kopvērtējumā, tāpat kā 2007. un 2010. gadā.

Lieliskā divkauja abu braucēju starpā, iespējams, turpināsies nākošgad, kad abi turpinās pārstāvēt savas tagadējās komandas.

Savukārt īsi pirms tam par Moto2 klases uzvarētāju Filipailendas trasē kļuva spānis Marks Markezs, bet vēl pirms nedēļas Moto3 ieskaitē čempiontitulu nodrošināja Sandro Kortēze.

Rezultāti tiks publicēti…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi