Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Mērķē uz pirmo finālu

Spīdvejists Ļebedevs būs Latvijas cerība Biķernieku trekā

Pasaules labākos spīdveja braucējus sestdien būs iespēja vērot klātienē FIM pasaules čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) Latvijas posma sacensībās Biķerniekos. Latvijas labākais braucējs Andžejs Ļebedevs aizvada pirmo pilno Grand Prix sezonu un nosacītajā mājas trasē cer pirmo reizi iekļūt finālā. Ļebedevs kopvērtējumā ieņem 10. vietu. Sestdien sacensību sākums pulksten 19.

Pasaules čempionāta (PČ) 2024. gada sezonas kalendārā ir 11 posmu. Latvijā norisināsies 9. posma sacensības, bet sezona beigsies 28. septembrī Polijas pilsētā Toruņā. Ļebedevs sezonu iesāka ar 13. vietu Horvātijā, pēc tam bija 12. un vēlreiz 13. vieta. "Sezonas sākumā varbūt to latiņu pats sev biju uzlicis pārāk augstu. Ļoti gribēju sevi parādīt no labākās puses, tomēr jābrauc ar vēsu prātu, lai emocijas neņemtu virsroku," pirms Latvijas posma preses dienestam pieticīgo sākumu ar pārlieku vēlēšanos pārsteigt spīdveja eliti skaidroja Ļebedevs. "Pirmajos posmos bija kļūdas gan braukšanā, gan dažādos lēmumos «pitos», kas saistīti ar motocikla regulējumiem." Sezonas ceturtajā posmā Prāgā Ļebedevs ar izcīnīto astoto vietu pirmo reizi iekļuva labāko desmitniekā. Līdz šim augstākā bijusi sestā vieta Grand Prix 7. posmā Kārdifā.

Ļebedevs atzīst, ka sestdien visai nosacīti var runāt par mājas treka priekšrocību Biķerniekos. «Nevar gluži teikt, ka tas man ir kā mājas treks, jo sezonas laikā ļoti reti sanāk trenēties Rīgā – nav tik daudz to brīvo dienu, lai atbrauktu un vairāk iemācītos trajektorijas. Tādā ziņā man noteikti nebūs lielu priekšrocību salīdzinājumā ar citiem braucējiem. Ļoti daudz noteikti izšķirs starts un pirmais līkums. Rīgā vispār ir diezgan asi līkumi, kuros motociklu vajag griezt ar spēku, un sarežģītas trajektorijas, bet tā arī ir tāda Biķernieku rozīnīte, ka tas ir ļoti tehnisks treks.» Andžejs neslēpj, ka vēlme pirmo reizi sasniegt laimīgo finālu ir Rīgas mototrekā, bet minimālais uzdevums esot iekļūt pusfinālā. Sezonas galvenais mērķis ir Eiropas čempiona (EČ) tituls, jo tas garantē vietu 2025. gada sezonā Grand Prix seriālā jeb individuālā pasaules čempionāta pamatsastāvā. Pirms pēdējā EČ posma, kas 21. septembrī norisināsies Polijas pilsētā Hožovā, Ļebedevs ir līderis, tuvākos sekotājus apsteidzot par sešiem punktiem. 2017. gadā Andžejs jau kļuva par Eiropas čempionu. 

Ar īpašo ielūgumu Grand Prix apritē Biķerniekos sestdien debitēs daugavpilietis Daniils Kolodinskis. Piektdien Speedway GP2 of Latvia – Riga klasē, kurā startē sportisti līdz 21 gada vecumam, dalībnieku vidū būs arī Latvijas spīdveja juniors Francis Gusts, kuram arī primārais mērķis esot tikt pusfinālā. Ar īpašo ielūgumu GP2 Latvijas posmā startēs vēl viens Latvijas braucējs Ņikita Kauliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi