Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Neikšāns/Dzirkals sāk gatavošanos Portugāles rallijam

"Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals otrdien sāks iepazīšanās braucienus Portugālē, kur vēlāk šonedēļ risināsies pasaules rallija čempionāta trešais posms, aģentūru BNS informēja komandā.

Pēc diviem posmiem Neikšāna ekipāža dala 3. vietu pasaules čempionātā sērijveida auto ieskaitē. Portugāles posmā, kur sērijveida auto klasē ir pieteikušies 19 dalībnieki, Neikšāns par galveno uzdevumu uzskata finiša sasniegšanu, taču vajadzēšot cīnīties arī par punktiem kopvērtējumā. Pirmajā gadā pasaules čempionātā ekipāžas uzdevums ir uzkrāt pieredzi, nevis cīnīties par augstākajām vietām. "Skaidrs, kas sezonas kopvērtējumā trijniekā nenoturēsimies, bet tāds arī nav mūsu mērķis šim gadam," skaidroja Neikšāns.

Jau pirmdien Latvijas ekipāžai Portugālē bija administratīvā pārbaude, bet otrdien un trešdien trasē paredzēti iepazīšanās braucieni. Kopumā sportistiem ātrumposmos būs jāveic vairāk nekā 360 kilometri.

Sacensības sporta režīmā sāksies ceturtdien vakarā divus kilometrus garajā asfaltētajā ātrumposmā Algarves stadionā. Turpat svētdien paredzēts arī sacensību noslēgums. Pārējie ātrumposmi notiks pa zemes seguma ceļiem. Tādos ceļos kā Portugālē latvieši vēl nekad nav braukuši. Segums ir ciets un ļoti putekļains, taču ceļi pilnībā izmainās, tikko nolijis lietus - tad trase kļūst ļoti slidena.

Pēc iepriekšējā rallija komanda vēl gandrīz nedēļu pavadīja Kiprā, kur tika veikti visi nepieciešamie "Mitsubishi Lancer Evolution IX" mašīnas remonta darbi. Pēc tam komanda devās uz Latviju, bet viens mehāniķis ar tehniskās palīdzības un sporta automašīnu devās no Kipras caur Grieķiju uz Portugāli. Neikšāns/Dzirkals Portugālē ieradās svētdien.

Kopumā Portugāles rallijā startēs 75 ekipāžas no 28 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi