Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nitišs rallijkrosa pasaules čempionātā SuperCar klasē pusfinālā finišē piektais

Latvijas pilots Reinis Nitišs rallijkrosa pasaules čempionātā SuperCar klasē sestdien Biķernieku trasē pusfinālā ieņēma piekto vietu.

Čempionāta piektā posma pirmais kvalifikācijas brauciens pasaules čempionāta "SuperCar" ieskaitē sākās ar Latvijas braucēja Nitiša klātbūtni, viņam ierindojoties trešajā vietā aiz kopvērtējuma trešās vietas īpašnieka soma Niklasa Grenholma un Liama Dorana (Lielbritānija).

Kopā pirmajos kvalifikācijas braucienos Nitišs uzrādīja 11.ātrāko laiku un ieguva 33 punktus. Uzvarēja un 50 punktus sev ieskaitīja divkārtējais pasaules čempions zviedrs Juhans Kristofešsons.

Arī otrajā kvalifikācijas sesijā Nitišs bija trešais savā braucienā, kopā ierindojoties 12.vietā un nopelnot 32 punktus. Uzvarēja otrajos kvalifikācijas braucienos Grenholms.

Trešajā kvalifikācijā savu braucienu Nitišs uzsāka kā ceturtais, taču pēc krieva Timura Timerzjanova braucamā sabojāšanas un abu pārējo braucēju došanās "džokera" aplī Nitišs drīz apdzina Timerzjanovu un bija vadībā līdz ceturtajam aplim, kad viņam bija jādodas "džokera" aplī, palaižot garām zviedru Antonu Marklundu, taču apsteidzot vācu braucēju Renē Minnihu, ar kuru Nitišam pirms brauciena bija vienāds punktu skaits.

Visu braucēju summā Latvijas pilots gan trešajā kvalifikācijā, gan triju braucienu summā ieņēma 11.vietu un ar 98 punktiem iekļuva pusfinālā. Trešajā kvalifikācijas braucienu sesijā ātrākais bija pasaules čempionāta kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks zviedrs Matīass Ēkstrems.

Pēcāk noskaidrojās, ka Nitišs trasē dosies jau pirmajā pusfinālā un kopā ar norvēģi Andrēasu Bakerūdu startēs no pēdējās rindas. Šī brauciena priekšgalā būs sestdien kvalifikācijā visvairāk punktus sakrājušais Grenholms, kā trešā brauciena uzvarētājs Ēkstrems. Tikmēr starp līderiem un Nitišu startā bija pērn Rīgā uzvarējušais zviedrs Timijs Hansens un ungārs Kristiāns Sabo.

Pusfinālā sešu braucēju konkurencē Nitišs pa iekšējo malu izrāvās trešajā vietā, aiz viņa braukušajam Sabo uzreiz iebraucot "džokera" aplī.

Konkurenti bija ātrāki par Nitišu un arī pēc "džokera" apļa veikšanas trasē izbrauca priekšā Latvijas pilotam, kurš otrajā aplī pats devās "džokera" aplī, atgriezdamies priekšā ungāru braucējam.

Finišējot piektajā vietā, Nitišs ieguva divus papildpunktus čempionāta kopvērtējumā.

Uzvarēja pusfinālā Ēkstrems, kurš apsteidza Grenholmu un Timiju Hansenu, visiem trijiem iekļūstot finālā.

Otrā pusfinālā uzvarēja Kristofešsons, apsteidzot zviedrus Robinu Larsonu un Kevinu Hansonu.

Finālā uzvaru izcīnīja Kristofešsons, kuram tā jau bija 16.uzvara Biķernieku trasē, ieskaitot kvalifikācijas braucienus. Otrais finišēja Ēkstrems, trešais - Timijs Hansens, aiz viņa - Kevins Hansens, Grenholms un Larsons.

Pēc sestdienas pēc pieciem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 140 punktiem joprojām ir Kristofešsons, ar 119 punktiem seko Ēkstrems, bet pirmo trijnieku ar 99 punktiem noslēdz Grenholms.

Ceturtais ar 90 punktiem ir Timijs Hansens, Kevinam Hansenam ir 82 punkti, Larsonam - 78 punkti.

Nitišs ar sestdien izcīnītajiem astoņiem punktiem kopvērtējumā ir 19.vietā 23 braucēju konkurencē.

Pēc otrā kvalifikācijas brauciena trasē ar elektroautomašīnu devās Jānis Baumanis, kuram debijas reizē bija jāspēkojas vien ar trim braucējiem, no kuriem viena bija Natālija Barata no Lielbritānijas.

Baumanis pirmajā no četrām kvalifikācijām uzvarēja un ieguva 50 punktus kvalifikācijā, apsteidzot Sirilu Reimonu un Baratu.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Baumanis finišēja otrais aiz Reimona, bet priekšā Baratai.

Turpinājums elektroautomašīnu sacensībās svētdien.

LETA jau ziņoja, ka septembra vidū Rīgā noritēs nevis viens, bet gan divi pasaules čempionāta posmi rallijkrosā.

Sestdien Biķernieku trasē tiek aizvadīts pasaules čempionāta piektais posms, bet dienu vēlāk uzvarētāju noskaidros arī sestajā etapā

Tāpat Rīgā norisinās viens Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallijkrosa čempionāta posms "Supercar" klasē un viens "Projekt E" kausa posms automašīnām ar elektrodzinējiem. Tāpēc Biķernieku trasē šogad nenotiks FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms priekšpiedziņas "Super1600" automašīnām.

Šogad skatītāji nevarēs baudīt divu latviešu cīņu vienā klasē, jo pasaules čempionāta "SuperCar" ieskaitē startēs Reinis Nitišs ("ESmotorsport"), savukārt Jānis Baumanis spēkus izmēģinās "Projekt E" jeb elektroautomašīnu klasē, tādējādi kļūstot par pirmo Latvijas braucēju, kurš "ielūkojies" rallija krosa nākotnē.

Pusfināli "SuperCar" klasē sāksies plkst.16, bet pirms fināla sacensībām otro kvalifikācijas braucienu aizvadīs "Projekt E" klasē. Fināls "Projekt E" klasē gaidāms svētdien. Biķernieku trase būs slēgta no plkst.18.

Rīgā tiek aizvadīts otrais no šogad kopumā paredzētajiem četriem "Projekt E" posmiem. Savu sacensību debiju Rīgā pieredzēs ar "Citroen Racing" rūpnīcas komandas atbalstu sagatavots "Citroen C3 ERX" auto, kura vadīšana būs uzticēta Sirilam Reimonam.

Baumanis līdz šim četros gados bija piedalījies visos Rīgas rallijkrosa pasaules čempionāta posmos, taču šogad sportista atbalstītāji Covid-19 pandēmijas radītajos apstākļos nespēja sniegt nepieciešamo atbalstu. Baumanis šosezon nav piedalījies kādā no rallijkrosa etapiem.

Tāpat pirmo reizi pasaules čempionātā rallijkrosā trasē šogad ir redzams Nitišs, kurš pēc pagājušās sezonas nolēma pievērsties rallija disciplīnai. Sportists šogad Rīgā brauc ar Lietuvas komandas "ESmotorsport" gādātu "Škoda Fabia EVO RX" sacīkšu auto.

Pērn par prieku pašmāju skatītājiem, sacensībās pēc gada pārtraukuma atkal startēja divi latviešu piloti, kuriem bija pamatotas izredzes izcīnīt vietu uz goda pjedestāla. Mainīgos laikapstākļos notikušajās sacensībās, vislabāko sniegumu demonstrēja un uzvaru izcīnīja vēlāk par pasaules čempionu kļuvušais zviedru pilots Timijs Hansens, bet abi latvieši posmu noslēdza ar savstarpēju cīņu pusfinālā, kura finišu ceturtajā un sestajā vietā attiecīgi sasniedza Nitišs un Baumanis.

Pēc Latvijas posmiem sezonas turpinājumā paredzēti etapi Spānijā, Beļģijā un Vācijā. Pirms Beļģijas posma vienām sacensībām bija jānotiek Portugālē, bet Covid-19 radītās pandēmijas dēļ etaps tika atcelts.

papildināta 14.rindkopa, pievienota 15.-16.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi