Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nitišs sezonu turpinās ar divām sacensībām šajā nedēļas nogalē

Viens no Latvijas vadošajiem autosportistiem Reinis Nitišs sezonu turpinās ar divām sacensībām šajā nedēļas nogalē, informē jēkabpilieša komanda.

Gada sākumā Nitišs izziņoja savu aktivitāšu plānu, kas ietvēra paplašinātu rallija programmu, taču Covid-19 pandēmija uz vairākiem mēnešiem apturēja jebkādu autosporta sacensību norisi. Situācijai normalizējoties, atsākusies arī aktīvā autosporta sezona un šajā nedēļas nogalē jēkabpilietim plānoti uzreiz divi starti - sestdien "Viru Ralli" Igaunijā, bet svētdien ar bagiju Baltijas rallijkrosa čempionāta posmā Biķerniekos.

"Šis bija sarežģīts laiks mums visiem - organizatori bija spiesti pārcelt un atcelt plānotās sacensības, līdz ar to man bija jāņem piespiedu pauze un mūsu gada plāni un mērķi tika "iekārti gaisā". Šobrīd mums ir jāpakārtojas esošajai situācijai un jāizvērtē, kurās sacīkstēs startēt," stāsta Nitišs. "Šajā laikā neesam sēdējuši uz vietas. Tiklīdz tas bija iespējams, aizvadījām pāris rallija treniņus, taču to nevar salīdzināt ar sacīkšu režīmā gūto pieredzi, tādēļ esmu priecīgs, ka atkal varēsim startēt īstā rallijā un turpināt uzsākto darbu."

"Viru Ralli" norisināsies 4.jūlijā Ziemeļigaunijā, Rakveres pilsētas apkārtnē. Rallijā būs septiņi grunts ātrumposmi ar kopējo distanci 88,40 kilometri. 

"Šī būs ļoti piesātināta nedēļas nogale - sestdien brauksim ralliju Igaunijā, bet jau svētdien startēšu ar bagiju Baltijas rallijkrosa čempionāta posmā Biķerniekos. Braucieni ar bagiju sniedz precīzas un konstantas braukšanas treniņu un, protams, neizpaliks arī sacīkšu adrenalīns un cīņa par labāko rezultātu," tā Reinis Nitišs.

Nitišs 2019.gada sezonā rallijkrosā "SuperCar" klasē bija "GRX Taneco" vienības attīstības braucējs, tāpēc viņš nepiedalījās visos posmos. Jēkabpilietis pagājušajā sezonā piedalījās tikai trijos no desmit pasaules čempionāta posmiem, no kuriem veiksmīgākais padevās Zviedrijā, izcīnot trešo vietu.

Šosezon viņš pieņēma lēmumu 2020.gada sezonā startēt Latvijas un Igaunijas rallijos, lai jau nākamgad pilnvērtīgi varētu debitēt pasaules rallija čempionātā junioriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi