Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

No 23. līdz 26. augustam Liepājas pusē norisināsies rallijs “Kurzeme 2012″

Jau šajā nedēļas nogalē Liepājas pusē notiks viens no lielākajiem autosporta notikumiem Latvijā – ātruma festivāls rallijs  “Kurzeme 2012″. Šī festivāla ietvaros notiks rallijs, rallisjprints, superspirnts, dragreiss, super moto, Openkart, retrokartu sacensības, kā arī pasaules čempionāts Formula vindsērfingā 2012.

“Rallijs “Kurzeme” ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kurš Liepājā notiek jau no 1965.gada. Liepāja pie sevis uzņēmusi LPSR un PSRS čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus Kurzeme tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms, ” atgādina “Kurzeme 2012″ organizētāji.

“Rallistiem un skatītājiem jaunums būs otrās dienas sākums Lietuvas kūrortpilsētā Šventojā un jauns ātrumposms Lietuvas teritorijā. Jaunu rallija ceļu meklējumi ir vainagojušies ar rezultātiem, vairāk kā 70% distances būs iepriekš sacensībās neizmantotas trases. Mēs gaidām, ka Liepāja šajās dienās būs pilna ar sportistiem, skatītājiem, mediju pārstāvjiem un ar ātrumu, ” saka Uldis Hmieļevskis – ātruma festivāla galvenais organizētājs.

Rallijs un rallijsprints Rallijs “Kurzeme 2012″ norisināsies kā Latvijas rallija čempionāta 6. posms, Latvijas rallijsprinta čempionāta 6.posms un kā NEZ kausa izcīņas 6. posms. Šī gada rallija ātrumposmu kopgarums pārsniegs 100 km, turklāt viens ātrumposms notiks Lietuvas teritorijā – Lietuvas vasaras tūrisma un atpūtas mekā – Palangas un Šventojas reģionā. Rallijsprinta dalībniekiem veicamā distance būs īsāka, turklāt nebūs jāveic ātrumposmi naktī. Rallijs sāksies piektdienas pēcpusdienā Liepājā ar pilsētas ātrumposmu Liepājas Piena Kombināta trasē, un turpināsies ar četriem ātrumposmiem Liepājas rajonā – divi no ātrumposmiem notiks pa dienas gaismu, bet divi ļaus baudīt nakts rallija burvību. Sestdienas rītā sacensību otrās dienas starts tiks dots Rucavā (Latvija) un Šventojā (Lietuva), kuram sekos seši grants ātrumposmi. Sacensības noslēgsies ar PowerStage posmu Liepājas Piena Kombināta trasē.

Retro Karti. Transformējot rallija ātrumposmu, Liepājas Piena Kombināta trasē tiks izveidota 800 metru gara kartinga trase, kurā uz starta stāsies dažādu paaudžu gokarti. Atšķirībā no Latvijas čempionāta kartingā, RetroKartos uz trases var sastapt nevis jaunāko modeļu kartus, bet tos, kuri savus pirmos startus pieredzējuši pasen – pat padomju laikos. Sacensību dalībniekiem, savukārt, tā ir iespēja piedalīties sacensībās ar mazāku budžetu.

Dragreiss. Sestdienas un svētdienas pēcpusdienā jaunajā Pulvera ielas posmā varēs vērot labāko Latvijas dragreisa braucēju cīņas par Latvijas dragreisa čempiona titulu. Sacensība notiks 402m garā trasē, kas ir klasiska dragreisa trase, un šī būs vienīgā šāda garuma trase Latvijā, līdz ar to sagaidāma spraiga cīņa un neaizmirstamas emocijas.

Superspirnts. Pirmo reizi ielu trasē sacentīsies Freko Rallija Supersprinta kausa izcīņas dalībnieki. Atšķirībā no rallija un rallijsprinta, šīs sacensības notiek ar standarta ielas automašīnām – tātad jebkurš interesents varēs pamēģināt savas auto vadīšanas spējas Liepājas ielu trasē.

Openkart. OPENKART ir īres kartinga amatieru kustība, kurā iesaistās cilvēki, kam patīk autosports un kuriem ir vēlēšanās pašiem piedalīties vienkāršās un lētās amatieru sacensībās, neieguldot tajā daudz naudas, laiku un zināšanas. Arī no braukšanas viedokļa sacensības ir ļoti demokrātiskas, jo tās notiek ar speciāli ražotiem drošiem īres gokartiem. Tas nozīmē, ka OPENKART ir laipni gaidīts ikviens, kas vēlas pamēģināt kā tas ir braukt autosacīkstēs.

Interesentiem būs iespēja vērot arī Super moto un vindsērfinga sacensības un vērtēt Latvijas gada auto pretendentus.

Ātruma festivāls norisnāsies no 23. līdz 26. augustam Liepājas pusē.

Vairāk info: www.rallykurzeme.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi