Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc desmit gadu pārtraukuma Dakaras rallijā atkal piedalīsies Latvijas sportists

Pēc desmit gadu pārtraukuma nākamā gada Dakaras rallijā atkal piedalīsies Latvijas sportists un par to kļūs Didzis Zariņš, kurš startēs kopā ar lietuvieti Antanu Jukneviču Kreda komandas sastāvā, aģentūru LETA informēja vienības preses sekretārs Jānis Zariņš.

Dakāras rallijs notiek kopš 1979.gada un tikai atcelts vienu reizi 2008. gadā politisku apstākļu dēļ. Vēsturiski rallijs notika maršrutā Parīze-Dakāra, bet dažādu apstākļu dēļ pēdējos gados vietas tiek mainītas no Eiropas un Āfrikas uz Dienvidameriku, bet šoreiz tas norisināsies Saūda Arābijā.

21.gadsimta sākumā vairāki latviešu autosportisti ar dažādām sekmēm ir piedalījušies šajās izaicinošajās sacensībās. Latviešu labākais sasniegums Dakāras rallijā ir motobraucēja Jāņa Vintera izcīnītā sestā vieta 2007.gadā. Tāpat kā zināms, tad latvieši bija pirmie, kas aizveda elektroauto uz Dakāras ralliju OSCar EO. Elektrisko rallija auto vadīja Andris Dambis, bet par stūrmani bija Māris Saukāns.

"Liels prieks ka pēc ilga laika Dakāras rallijā būs arī Latvijas vārds, tas ir lepnums ne man vienam, bet visiem kopā - mums kā valstij," paziņojumā citēts Didzis Zariņš. "Kad Antans mani uzrunāja, par kļūšanu par viņa stūrmani, man nebija ilgi jādomā, es uzreiz piekritu, jo tas piedzīvojums ir neaizmirstams un katra Dakāra paliek spilgtā atmiņā."

"Antans Dakārā būs jau 13.reizi un viņš ir viens no pieredzes bagātākajiem lietuviešu braucējiem. Esmu priecīgs ka varēsim kopā iekarot Saūda Arābijas tuksnesi un ticu ka mums izdosies veiksmīgi kopā startēt," piebilda Zariņš. "Lietuviešu KREDA komanda ir pieredzējusi un tas būs jauns izaicinājums izbaudīt kā strādā mūsu kaimiņu komanda, salīdzināt un apmainīties pieredzē."

Didzis Zariņš Dakāras rallijā ir piedalījies piecas reizes, bet labākā izcīnītā pozīcija ir 26.vieta kopā ar Andri Dambi.

Tāpat Zariņš piedalījies "Transorientale Rally" 2008.gadā un iegūta sestā vieta, "Silk Way Rally" 2009. gadā - sestā vieta, piedalījies "Baja de France" 2007.gadā un ieguvis otro vietu. Bijis Latvijas čempions rallijreidā. Latvijas autosporta meistars un Latvijas čempions "adventure endure".

2022.gada Dakaras rallijs paredzēts no 2.līdz 14.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi