Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pēc negadījuma sacensībās miris bijušais F-1 pilots Vilsons

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots brits Džastins Vilsons pirmdien pēc piedzīvota negadījuma IndyCar sacensībās miris slimnīcā. Jau svētdien 37 gadus vecā sportista veselības stāvoklis bija kritisks un viņš atradās komā.

Svētdien notikušajā IndyCar posmā Vilsons saņēma triecienu pa ķiveri no mirkli iepriekš avarējušas automašīnas atlūzas. Pēcāk Lielbritānijas pilots zaudēja kontroli pār savu Andretti komandas spēkratu un ietriecās trases apmalē. Vilsons bija zaudējis samaņu, bet turpinājumā viņu ar helikopteru nogādāja slimnīcā.

"Šī ir sēru dienu visai IndyCar un motosporta saimei," atzina sacensību mātesuzņēmuma izpilddirektors Mārks Mailzs. "Vilsons bija ne tikai labs sportists, bet arī ļoti jauks cilvēks."

Vilsona avārija tiek salīdzināta ar F-1 pilota brazīlieša Felipes Masas negadījumu 2009.gadā, kad arī viņam Ungārijas posma laikā pa ķiveri trāpīja no tautieša Rubensa Barikello spēkrata atlūzusi atspere.

"Nevaru izteikt, cik lielu zaudējumu un sāpes šobrīd izjūtu," savā Twitter.com kontā minēja Vilsona jaunākais brālis Stefans. "Viņš bija mans brālis, mans labākais draugs, cilvēks, kuram gribēju līdzināties, mans mentors. Viņš bija čempions."

Vilsona nāve ir pirmā IndyCar sacensībās kopš 2011.gada, kad dzīvību zaudēja šī turnīra 2005.gada čempions Britons Dens Veldons.

Vilsons F-1 čempionātā brauca 2003.gadā, pārstāvot Minardi un Jaguar rindas, tiekot pie viena punkta 16 posmos. Tiesa, tobrīd ieskaites punktus varēja nopelnīt katra posma astoņi labākie piloti, kamēr tagad to var izdarīt desmit braucēji.

IndyCar sacensībās Vilsons startēja no 2008.gada, turklāt pamanījās tikt pie trim uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi