Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Peteransels rallijreida Dakara otrajā posmā tiek pie 50.uzvaras

Francijas autosportists Stefans Peteransels svētdien Saūda Arābijā izcīnīja pirmo vietu rallijreida Dakara otrajā posmā vieglo automašīnu klasē, svinot 50.uzvaru karjerā.

Otrajā posmā dalībnieki mēroja 655 kilometrus un pirmais finišu šķērsoja Peteransels ("Audi"), kurš distanci veica trīs stundās 54 minūtēs un 40 sekundēs.

Otrais viņam sekoja francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), zaudējot tikai 29 sekundes, kamēr ASV pārstāvis Sets Kintero ("Toyota Gazoo") atpalika trīs minūtes un 11 sekundes un noslēdza pirmo trijnieku.

Uzreiz ārpus pirmā trijnieka palika iepriekšējo divu gadu uzvarētājs Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), kamēr lietuvietis Vaidots Žaļa ("X-Raid Arijus") ierindojās 14.pozīcijā.

Tikmēr motociklu klasē ātrākais, sasniedzot finišu četrās stundās 24 minūtēs un 17 sekundēs, bija Čīles pārstāvis Hosē Igansio Korneho ("Monster Energy Hona"). 

Viņš par nepilnām sešām minūtēm apsteidza argentīnieti Lusjanu Benjavidesu ("Husqvarna") un vēl par sešām minūtēm un 12 sekundēm bija ātrāks par trešās vietas ieguvēju čīlieti Pablo Kintanilju ("Monster Energy Honda").

Tuvu uzvarai otrajā posmā bija spānis Karless Falkons ("Twintrail"), taču, tuvojoties finišam, viņš piedzīvoja smagu negadījumu un tika nogādāts ar helikopteru slimnīcā.

Pēc diviem posmiem vieglo automašīnu klasē līderis ir spānis Karloss Sainss ("Audi"), bet motociklu klasē pirmo vietu ieņem pirmā posma uzvarētājs Botsvānas motobraucējs Ross Brenčs ("Hero").

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts 12 posmos un prologā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi Pērn vieglo automašīna klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), bet motociklu ieskaite pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi