Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Peters Solbergs paziņo par plāniem karjeru turpināt rallijkrosā

2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs gaidāmajā sezonā pievērsīsies rallijkrosa sacensībām, kur gatavojas startēt pats ar savu komandu.

Norvēģu veterāns šogad nespēja atrast apmaksātu vietu kādā no WRC komandām un tādēļ teica ardievas pasaules rallija elitei. No 2009. līdz 2011. gadam viņš jau startēja pats savas WRC komandas sastāvā un tagad to gatavojas atjaunot, tiesa, lai piedalītos rallijkrosa sacensībās.

Jau šobrīd īpaši Solberga komandai tiek būvēta “Citroen DS3″ rallijkrosa mašīna, kas būšot gatava februāra beigās. Pilots gan vēl nav izlēmis startēt ASV bāzētajā čempionātā “Global RallyCross Series” vai FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā, taču jau apstiprinājis savu dalību četrās šī gada “Global X Games” sacensībās, kas norisināsies Brazīlijā, Barselonā, Minhenē un Losandželosā.

“Ir sajūta, ka atgriežos pie savām saknēm,” viņš saka. “Savu karjeru sāku tieši rallijkrosā un 1996. gadā apsvēru iespēju ilgtermiņā pievērsties Eiropas rallijkrosa čempionātam. Taču sagadījās, ka nokļuvu rallijā. Tur pavadīju 15 gadus, pirms decembrī paziņoju par aiziešanu. Tie bija vieni no labākajiem mana mūža gadiem.”

Viņš turpina: “Kopš decembra esmu saņēmis dažādus piedāvājumus startēt dažādās autosacīkšu kategorijās, ar dažādām mašīnām un dažādās komandās. Taču rallijkross ir foršākais sporta veids! Te es atkal varēšu būt es pats. Varēšu cieši strādāt ar saviem sponsoriem, būt tuvu līdzjutējiem un būt par bosu pats savai komandai, kurā strādās kvalificēti cilvēki. Kur vēl es varētu startēt ar četru riteņu piedziņas turbo mašīnu, kas vairāk vai mazāk līdzinās WRC braucamajam, ja neskaita papildus 300 zirgspēkus? Kur vēl es ar tādu mašīnu varēšu sacensties kopā ar pieciem līdz astoņiem citiem dalībniekiem, kas brauc sānu pie sāna? Ir pārāk grūti no kā tāda atteikties!”

Solberga rallijkrosa komanda tiks prezentēta vēlāk, taču viņa mērķis ir skaidrs: “Gribu vēl vismaz reizi karjerā kļūt par čempionu!”

Jāpiemin, ka vēl pirms tam jau februārī Peters Solbergs piedalīsies WRC posmā Zviedrijā, tiesa startējot ar vēsturisko “MKII Ford Escort” rallija mašīnu, bet viņa stūrmanis būs sieva Pernilla. Ar šo spēkratu Solbergs nesen jau piedalījās “Finnskogsvalsen” rallijā Norvēģijā, kur bija “nullītes” statusā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi