Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pirms sezonas pēdējā posma Hamiltonam un Verstapenam vienāds punktu skaits

Mercedes komandas britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā - Saūda Arābijas Grand Prix -, saasinot cīņu par čempiontitulu ar Red Bull braucēju Maksu Verstapenu.

Pirms 22.posma, kas norisināsies nākamnedēļ Abū Dabī, abiem pilotiem ir vienāds punktu skaits. Tikai otro reizi F-1 vēsturē pirms pēdējā posma vadošajiem pilotiem ir vienāds punktu skaits - 1974.gadā kopvērtējumā līdzās atradās Emersons Fitipaldi un Džanklaudio Regaconi, titulu izcīnot Fitipaldi.

Sacīkstes no pirmās starta rindas sāka abi "Mercedes" piloti Hamiltons un Valteri Botass, bet trešais bija Verstapens. Startā pirmais aizbrauca Hamiltons, kamēr Botasam veiksmīgi izdevās noturēt Verstapenu aiz muguras.

Sacensību desmitajā aplī avāriju piedzīvoja Miks Šūmahers ("Haas"), kā dēļ pāris apļus vēlāk sacensības tika apturētas un vēlāk atsāktas no tām pozīcijām, kurās bija piloti sarkano karogu izkāršanas brīdī. Pēc restarta Verstapens, izbraucot no trases, ieguva līderpozīciju, taču beigās notikušās avārijas dēļ atkal sacensības tika apturētas.

Tiesneši lēma, ka sacensības no pirmās vietas jāatsāk Estebanam Okonam ("Alpine"), bet aiz viņa - Hamiltonam un Verstapenam. Otro reizi atsākot sacensības, Verstapens ar teicamu apdzīšanas manevru izvirzījās līderpozīcijā, bet nedaudz vēlāk 18.aplī Hamiltons apdzina Okonu.

Hamiltons pakāpeniski tuvojās Verstapenam un 13 apļus pirms finiša, veicot apdzīšanas manevru, sadūrās viņa un sāncenša spēkrati, kā dēļ tika bojāta "Mercedes" auto priekšpuse. Tiesneši lēma, ka pirms tam Verstapenam bija jāatdod līderpozīcija, ko viņš arī vēlāk izdarīja, taču uzreiz atkal apdzina Hamiltonu.

Tomēr par citu pārkāpumu, izbraukšanu ārpus trases, kas deva priekšrocību, Verstapens saņēma piecu sekunžu sodu. Hamiltons finišēja pirmais, Verstapens nosargāja otro vietu, bet Botass finiša taisnē apsteidza Okonu.

Piektais bija Daniels Rikjardo ("McLaren"), sesto vietu ieņēma Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), tālāk sekoja abi komandas biedri Šarls Leklērs un Karlos Sainss juniors (abi - "Ferrari"), devītais bija Antonio Džovinaci ("Alfa Romeo"), bet kā pēdējais pie punkta tika Lendo Noriss ("McLaren").

Pēc 21 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma Hamiltonam un Verstapenam ir pa 369,5 punktiem. Vienādu punktu gadījumā titulu iegūs pilots ar vairāk uzvarām. Verstapenam ir deviņas uzvaras, bet Hamiltonam - astoņas. Trešais ar 190 punktiem ir Botass, bet ceturto vietu ar 158 punktiem ieņem Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kurš šajā posmā avarēja.

Konstruktoru kausā "Mercedes" ar 587,5 punktiem ir drošā pozīcijā, lai izcīnītu titulu, jo tuvākajai sekotājai "Red Bull" tagad ir par 28 punktiem mazāk.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi