Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Putniņš: Red Bull reabilitējās par paniku kvalifikācijā

Pārliecinošās uzvaras iepriekšējos četros posmos Singapūrā, Japānā, Korejā un Indijā ienesa iespaidīgus 100 punktus Sebastiāna Fetela kontā, tomēr radīja diskusijas, vai šajos panākumos lielākais nopelns nav _Red Bull_formulai. Savukārt pēc it kā pieticīgās trešās vietas Abū Dabī GP izcīņā retajam celsies roka mest akmeni Fetela dārziņā un apgalvot, ka viņš nav titula cienīgs pilots. No 24. pozīcijas startā līdz trešajai vietai finišā - šāds sasniegums pēdējo reizi izdevās Emersonam Fitipaldi 1980. gada ASV GP posmā Longbīčas ielās.

Taču arī šajā panākumā nedrīkst aizmirst Red Bull nopelnus - sacīkstes taktiskais plāns tika izpildīts perfekti, un tikpat veiksmīgi komanda spēja reaģēt uz negaidītajiem, tomēr cerētajiem pavērsieniem sacīkstes gaitā - drošības mašīnas periodiem. Ar to Red Bull ir reabilitējusies par savu panikas lēkmi kvalifikācijā, kad Renault dzinēju inženieri ziņoja par zemu degvielas spiedienu Fetela formulā un komanda nolēma apstāties trases malā. Par šo lēmumu bija neizpratnē pat konkurenti - Fetelam nepietiktu degvielas FIA mērījumiem jebkurā gadījumā, un kāpēc nebraukt līdz boksiem, nepievēršot sev lieku uzmanību, jo degvielas paraugi tiek ņemti izlozes veidā, un Red Bull būtu labas izredzes izsprukt sveikā.

Nevar nepieminēt arī neatkārtojamo Reikenenu - viņš ir jau astotais uzvarētājs šīs sezonas gaitā, tomēr savu līdzjutēju pulkus viņš papildina ne jau panākumu dēļ, bet gan ar savu attieksmi. Diskusija ar komandu sacīkstes gaitā liecina, ka soms beidzot var teikt, ko domā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi