Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Putniņš: Fetela uzvara ir F-1 sezonas lūzuma punkts

Sebastiāna Fetela pārliecinošā uzvara un Fernando Alonso izstāšanās jau pirmajā līkumā - Japānas GP, iespējams, ir kļuvis par čempionāta lūzuma punktu. Alonso veiksmes putekļi ir beigušies.

Līdz šim Alonso perfekti spēja izmantot citu līderu kļūdas un konkurentu komandu problēmas, taču tā nevar būt ilgtermiņa stratēģija, uz kuras balstīt cīņu par čempiona titulu. Spānis nav bijis sacīkstes vadībā un arī augstāk par 3. vietu finišā jau kopš Vācijas GP izcīņas jūlijā. Tiklīdz konkurenti ir atraduši savu stabilitāti un ātrumu, Alonso sākas problēmas, jo Ferrari komanda nenāk talkā - aerodinamiskā tuneļa korelācijas problēmas ir iedragājušas formulas attīstības procesu.

Tostarp Fetels ir pirmais pilots, kas šajā sezonā izcīnījis divas uzvaras pēc kārtas un to šīs sezonas kontekstā jau var saukt par stabilitāti. Red Bull aerodinamikas ģēnijs Adrians Ņūvejs savu darbu atkal paveicis godam - uzvaru kvalifikācijā sekmēja jaunieviestā dubultā DRS sistēma, bet sacīkstē - rūpīgi slēptie uzlabojumi priekšējā antispārnā. Fetels atkal brauca kā pērn - kontrolēja sacīksti un rotaļājoties vāca žetonus: pole, ātrākais aplis, visi apļi vadībā un uzvara.

Lielākais prieks, protams, par Kamui Kobajasi, kuram šī sacīkste var izšķirt turpmākās karjeras likteni, jo japāņu pilota vieta Sauber sastāvā nav droša nākamajā sezonā. Ar šo emocionālo goda pjedestālu Kobajasi ir kļuvis tikai par trešo japāni, kuram tas izdevies. Iepriekš to paveica Aguri Sudzuki 1990. gadā - arī Sudzukas trasē - un Takuma Sato 2004. gadā Indianapolisā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi