Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Putniņš par sensacionālo Verstapena triumfu F-1 posmā: Lidojošais holandietis

Astoņpadsmit gadu un 228 dienas. Tik vecs vai jauns svētdien bija autobraucējs Makss Verstapens, kad izcīnīja savu pirmo Grand Prix uzvaru Pirmajā formulā un kļuva par pirmo holandieti, kuram tas izdevies. Tagad viņu pelnīti varam saukt par "lidojošo holandieti".

Kā jau visa viņa karjera, arī notikumi pirms Spānijas GP posma un pašā sacīkstē Verstapenam risinājās ļoti strauji. Iepriekšējo posmu Sočos viņš pameta kā Toro Rosso pilots ar pabālu sniegumu pirmajos četros posmos, bet Barselonā ieradās jau kā Red Bull pilots, kuram pievērsta visas autosporta pasaules mediju uzmanība. Sestdien Verstapens iekļuva otrajā starta rindā, bet svētdien pēc Mercedes dubultklupiena spēja izcīnīt pirmo uzvaru. Nenovērtējiet par zemu jaunā talanta sasniegumu, jo viņam triju dienu laikā bija jāadaptējas pilnīgi citai formulai.

Tie laiki, kad Toro Rosso bija tas pats Red Bull, tikai nedaudz citās krāsās, sen ir pagājuši. Red Bull formulai ir cits dzinējs ar pavisam citiem darba režīmiem un procedūrām, ļoti atšķirīga stūre ar multifunkcionāliem slēdžiem un krietni šaurāks kokpits. Papildus tam Red Bull ir ievērojami lielāks piespiedējspēka līmenis nekā Toro Rosso, kas prasa pilotam adaptēt arī braukšanas stilu. Tas viss pilotiem parasti ir jāapgūst astoņās līdz divpadsmit testu dienās pirms sezonas sākuma, bet šoreiz Verstapenam tika dotas vien četras treniņu stundas. Protams, holandietis lika lietā savu Red Bull simulatorā iegūto pieredzi, tomēr tas nemazina viņa fenomenālā sasnieguma vērtību.

Kad slavas dziesmas Maksam nodziedātas, jāpievēršas neveiksminiekiem Mercedes un Ferrari. Lūiss Hamiltons savu sadursmi ar Niko Rosbergu skaidroja ar "nepareizu" dzinēja darba režīmu vācieša formulai, kas tajā līkumā to padarīja par 17 kilometriem stundā lēnāku un izprovocēja brita uzbrukumu. Lai kāds ir situācijas tehniskais skaidrojums, pilnīgi skaidrs ir tas, ka šī sadursme atkal mainīs psiholoģisko gaisotni Mercedes komandā. Iemesla svinēt nav arī Ferrari komandai, jo, lai arī abi piloti Kimi Reikenens un Sebastiāns Fetels ir uz goda pjedestāla, kārtējo reizi Maranello vienība ir izlaidusi no rokām lieliskas iespējas izcīnīt uzvaru, ko tik uzstājīgi pieprasa Ferrari prezidents Serdžo Markjone.

Arī Sebastiāns Fetels pēc finiša vairs netaupīja savu komandu, kā tas bija pirmajās sezonas sacīkstēs, un skaļi atzina, ka triju boksu apmeklējumu stratēģija bijusi nepieļaujama kļūda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi