Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Raikonens: Man vairs nebija vietas trasē

Sadursme ar Fernando Alonso Japānas GP startā bija neizbēgama, uzskata Kimi Raikonens, kurš paziņoja, ka viņam nav bijis vietas trasē, lai izvairītos no čempionāta līdera formulas.

“Lotus” pilots Kimi Raikonens jau pirmajā līkumā piedzīvoja sadursmi ar Alonso, kurš mirkli vēlāk izslīdēja no trases un izstājās. Raikonens ar savas formulas priekšējo antispārnu aizskāra “Ferrari” formulas aizmugurējo riepu, kas strauji izlaida gaisu un Alonso saslīdēja. Tā rezultātā šobrīd Alonso ievērojamais pārsvars kopvērtējumā ir sarucis vien līdz 4 punktiem, jo uzvaru izcīnīja viņa tuvākais sāncensis Sebastians Fetels.

“Es atrados trases kreisajā malā visu laiku jau no paša starta,” paziņoja Kimi. “Viņš turpināja virzīties uz kreiso malu aizvien vairāk. Es centos vēl pavirzīties malā, taču man nebija, kur palikt. Viņi visi virzījās uz manu pusi un viņš uztriecās manas mašīnas priekšējam antispārnam. Man nebija iespēja vairs pavirzīties.”

Pats Raikonens sacīkstē spēja finišēt sestajā vietā un lai gan atzina, ka rezultāts nav izcils, mierinājums slēpjas faktā, ka izdevies samazināt atstatumu līdz čempionāta līderim Fernando Alonso – šobrīd “Lotus” pilots spānim zaudē 37 punktus.

“Jau šajā starta incidentā es zaudēju laiku un pozīcijas,” stāsta Raikonens. “Arī mūsu otrais boksu apmeklējums nebija pats veikmsīgākais un kopumā šī bija ļoti sarežģīta sacīkste. Labās ziņas ir tās, ka mums izdevās izcīnīt punktus un palikt cīņā par čempiona titulu. Sestā vieta nebija tā, uz ko mēs cerējām, taču mums nebija ātruma, lai cerētu uz labāku rezultātu.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi