Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ralfs Sirmacis - sajūtas ir neaprakstāmas

Pagājušajā nedēļas nogalē rallijā “Kurzeme 2012” tika noskaidrots pirmais Latvijas rallija čempionāta 2012. gada sezonas čempions. Par R2 klases čempioniem ir kļuvuši “Okartes Autosporta Akadēmijas” pilots Ralfs Sirmacis un stūrmanis Māris Klušs. Portāls NORDSPEED intervēja ekipāžas pilotu, jauno čempionu Ralfu Sirmaci.Jautājām pilotam par sajūtam pēc titula izcīnīšanas: “Sajūtas ir vienkārši neaprakstāmas, vēl joprojām tā īsti nespēju aptvert, ka 18 gados esmu kļuvis par čempionu! Par to, protams, paldies jāsaka sponsoriem un komandai.”.

Viņš uzsver komandas nozīmi savā uzvarā: ”Tas ir liels pluss, ja pirms rallija nav lieki jāuztraucas, vai tehnika izturēs, jo vienmēr viss bija labi sagatavots, atlika tikai iesēsties mašīnā un braukt! “

Uz šo posmu tika izvirzīta taktika braukt droši, nekur lieki neriskējot! Bet, protams, bija liels uztraukums, kuru pārvarēt bija grūti – zināju, ka jānobrauc tikai līdz galam, bet tajā pašā laikā gribējās arī šajā posmā uzvarēt! 8. ātrumposmā pieļāvu kļūdu, nesadzirdēju vienu līkumu, kā rezultātā gandrīz apgāzāmies, pēc šīs kļūdas “ieslēdzu” vēl lielāku piesardzības režīmu, jo pārsvars pār sekotājiem bija pietiekoši liels, lai rallijā uzvarētu braucot savā komforta zonā bez lieka riska!” pilots stāsta par taktiku un sajūtām rallijā “Kurzeme 2012”.

Portāls interesējās arī par ekipāžas galveno konkurentu šajā sezonā igauni Marku Ābramu: “Par Ābramu jāsaka tā, lēns viņš nav, taču neķerams arī nē. Parasti, kad viņš piedalījās, arī uzvarēja, ja tehnikai viss bija ok. Viņam vienkārši bija ļoti ātra mašīna, līdz ar to viņš rallijus vinnēja un savu pārsvaru izcīnīja uz taisnajiem gabaliem, kuros ar Ford vienkārši nevar tikt līdzi Hondai.” Tomēr Sirmacis uzsver, ka viņam pārspēt igauņu pilotu izdevās tehniskajos ātrumposmos. Viņš izsaka arī nožēlu par to, ka Marks Ābrams šogad vairāk sacensībās vairs nestartēs, jo priekšlaicīgi ir nodrošinājis sev Igaunijas čempiona titulu.

Priekšā vēl Igaunijas ralliji un rallijs Latvija. Esmu jau teicis, ka ralliju “Latvija” iespējams braukšu rallijsprinta ieskaitē, jo varam vēl uzvarēt arī tur! Tāds arī šobrīd mērķis šim rallijam,” par atlikušo sezonu un cīņu par rallijsprinta čempiona titulu saka Ralfs Sirmacis. Viņš turpina: “Igaunijas rallijus es braucu pieredzes gūšanai, jo tur ceļi ir savādāki un ir interesanti pacīnīties ar Igauņu braucējiem, jo vairāki no viņiem ir tiešām spēcīgi!”

Portāls interesējās par pilota tuvākās nākotnes plāniem: “Nākamās sezonas mērķus un plānus vēl grūti komentēt. Šobrīd viss atkarīgs no tā, kuram no mums trijiem Okartes Autosporta Akadēmija dos iespēju braukt arī nākamo sezonu, ja tas būšu es, tad viss skaidrs, braukšu ar “fordiņu”, bet ja nē, tad jādomā kas cits,” nobeigumā saka Sirmacis.

Atgādinām, ka vienai no šobrīd braucošajām “Okartes Autosporta Akadēmijas” ekipāžām būs jāpamet komanda, lai dotu vietu kādam jaunam autosporta talantam. Šobrīd “OAA” sastāvā startē piloti Ralfs Sirmacis, Kārlis Nebars, Mārcis Ķenavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi