Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Renault atrāda jauno V6 motoru

Franču autoražotāji “Renault” pirmo reizi publiskojuši jaunā 1.6 litru V6 turbo motora fotoattēlus, taču reizē arī atzinusi, ka vēlas samazināt komandu skaitu, ar ko sadarbosies 2014. gada F1 sezonā.

Šobrīd F1 čempionātā jau daudzus gadus tiek izmantoti 2.4 litru V8 atmosfēriskie motori. Savukārt no nākošā gada visām komandām būs obligāta prasība izmantot 1.6 litru V6 dzinējus ar turbīnu, kas pie 15 tūkstoīem apgriezienu minūtē spēšot attīstīt 550 zirgspēku jaudu. Šie motori strādās kopā ar jauno enerģijas atjaunošanas sistēmu (ERS), kas sastāvēs no diviem elektriskajiem motorģeneratoriem (MGU-H un MGU-H). To uzdevums būs atjaunot bremzēšanas procesā iegūto enerģiju (ERS-K) un pāpildus jaudā pārvērt izplūdu gāzu radīto karstumu (ERS-H).

Šobrīd nav skaidrs, ar kādiem motoriem startēs atsevišķas komandas. Šobrīd “Renault” savus motorus piegādā “Lotus”, “Red Bull”, “Williams” un “Caterham” komandām, kamēr 2014. gadā ar “Renault” dzinējiem plāno startēt arī “Toro Rosso”. “Mercedes” paziņojuši, ka 2014. gadā vēlas sadarboties vien ar trim komandām, kamēr “Ferrari” nevēlas paplašināt pašreizējo programmu, tādēļ parādījusies informācija, ka “Renault” varētu piegādāt savus motorus pat “Marussia”, ja šai komandai nebūs citu dzinēju, ar ko startēt.

Tomēr pirmdien “Renault” F1 motoru bāzes galvenais inženieris Žans-Mišels Žalinjē izteicies, ka rūpnīca vēlētos iet citu ceļu.

“Tās pavisam noteikti nebūs sešas komandas, ko mēs apgādāsim ar motoriem,” portālam “autosport.com” izteiceis Žalinjē. “Piecas komandas varētu būt pats maksimums, jo vēlamies piedāvāt kvalitatīvu servisu. Taču es būtu priecīgs, ja mēs sadarboto ar trim vai četrām komandām.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi