Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Serģis par motobraucēja Jonasa pasaules junioru bronzu Bulgārijas svelmē

Nozīmīgs panākums - tā Latvijas jaunā motokrosa braucēja Paula Jonasa izcīnīto trešo vietu pasaules junioru čempionātā 125 kubikcentimetru klasē novērtē sportista menedžeris un Latvijas motosporta leģenda Kristers Serģis. «Viņš pierādīja, ka ar talantu un pareizu attieksmi arī puisis no Latvijas var kļūt par pasaules klases braucēju.»

Par 15 gadus veco Paulu Latvijā jau gadiem runā kā par nākotnes cerību. Serģis gan vēl nesteidzas prognozēt, vai Jonass kādreiz kļūs par pasaules klases braucēju arī pieaugušo konkurencē, bet iespējas esot.

Pagājušajā gadā Pauls kļuva par pasaules junioru čempionu 85 kubikcentimetru klasē, bet šogad uzsāka pāreju uz nākamo līmeni. «Šī sezona viņam bija lielu pārmaiņu zīmē. Jāņem vērā, ka Pauls startēja pat ar divus gadus vecākiem puišiem, kuri ar jaudīgāku motociklu strādā jau trešo gadu. Jonasam šis bija pirmais gads šajā klasē, tāpēc izcīnītā trešā vieta nav slikta. Pirms čempionāta nospriedu, ka iekļūšana labāko piecu pulkā būtu labs rezultāts,» atklāja Serģis.

Bulgārijā Latvijas jaunos motokrosa dalībniekus sagaidīja nepierasts karstums - līdz pat 40 grādiem. Serģis smejas, ka tā bijusi īsta elle, ja ņem vērā, kāda šogad bijusi vasara Latvijā. «Bulgārijā par čempionu kļuva slovēnis Tims Gažers, kas šajā klasē startē jau trešo gadu. Otro vietu ieguva itālietis, kuram šosezon Pauls itin pārliecinoši brauca garām... Vispār šajā čempionātā bija uzskatāmi manāms, ka dienvidniekiem sekmējas labāk. Viņus lielais karstums, protams, arī ietekmēja, bet mazāk nekā mūsējos. Aprunājoties arī ar citiem Latvijas puišiem, jau pēc trešdienas treniņiem visi teica, ka ir ļoti grūti izturēt šādu karstumu,» zināja teikt Serģis.

Jau tagad Jonasam un Serģim jādomā par nākamo sezonu. Sportiskās ambīcijas liek apsvērt iespēju nākamajā sezonā startēt ar vēl jaudīgāku motociklu, bet gala lēmums vēl nav pieņemts. Serģis gan sola šo jautājumu atrisināt tuvāko nedēļu laikā.

Viens no svarīgākajiem faktoriem, kurā klasē nākamsezon startēt, ir budžets. «Sezonai nepieciešami vismaz pieci motocikli. Ja pāriet uz nākamo klasi, nepieciešami divi divtaktu un divi četrtaktu motocikli. Svarīgākajām sacensībām nepieciešama labākā pieejamā tehnika. Jānoskaidro nākamā gada budžets, jāveic pārrunas ar sponsoriem, ar komandu, un tad jau izlemsim, kāds būs labākais variants Paula attīstībai.»

Šosezon Jonass startē arī Eiropas čempionātā 125 kubikcentimetru klasē. Pēc sešiem posmiem 15 gadus vecais Pauls kopvērtējumā ieņem sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Motokross

Latvijas sportisti pasaules junioru čempionātā Bulgārijā

125 kubikcentimetru klase: 3. Pauls Jonass (3. vieta pirmajā braucienā, 5. vieta otrajā braucienā)
85 kubikcentimetru klase: 24. Kristers Drevinskis (26., 19.), nekvalificējās pamatsacensībām Arnolds Sniķeris, Rihards Bārenis, Ingars Asma un Dmitrijs Garsanovs
65 kubikcentimetru klase: 22. Rainers Žuks (18., 23.), 40. Valters Logins (22., nestartēja)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi