Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Spānis Vinjaless izcīna uzvaru MotoGP sezonas pirmajā posmā

Spānijas motobraucējs Maveriks Vinjaless no Movistar Yamaha komandas svētdien Katarā izcīnīja uzvaru sezonas pirmajā pasaules motošosejas čempionāta posmā prestižajā MotoGP klasē, sacensību gaitu iespaidojot vairākiem dramatiskiem notikumiem.

Svētdien aizvadītajās sacīkstēs daudz netrūka, lai MotoGP klases dalībnieki nemaz nedotos trasē, jo ilgu laiku braucēji diskutēja ar sacīkšu rīkotājiem par drošību trasē. Pirms sacensībām Dohā lija lietus, tāpēc trase bija slidena, par ko braucēji pārliecinājās iesildīšanās aplī.

Vispirms sacensību sākums tika pārcelts, taču arī pēc tam dalībnieki nesteidzās kāpt savos "rumakos", uzskatot, ka trases pēdējie trīs līkumi ir joprojām pārāk mitri un līdz ar to bīstami slideni, lai aizvadītu braucienu. Tomēr pēc ilgām diskusijām ar organizatoriem, kā arī ar riepu maiņām, starts sacīkstei tika dots, distanci samazinot līdz 20 veicamiem apļiem.

No pirmās starta pozīcijas sacīksti sāka Vinjaless, taču viņš ātri zaudēja pirmo pozīciju, jo vadībā izvirzījās francūzis Žoans Zarko no Yamaha vienības. Tomēr pēc sešiem veiktiem apļiem viņš piedzīvoja kritienu, izstājoties no tālākās dalības.

Pēc konkurenta kritiena vadību pārņēma Vinjaless, taču viņam uz pēdām mina itālis Andrea Jannone, kurš šosezon pārstāv Suzuki Ecstar komandu, taču arī viņš vienā no līkumiem krita.

Līdz par finišam norisinājās sīva cīņa starp Vinjalesu un vēl diviem itāļiem, kurā spānis izrādījās pārāks, par 0,461 sekundi pārspējot Andrea Dovicioso ar Ducati, bet 1,928 sekundes uzvarētājam zaudēja titulētais Valentino Rosi, kurš turpina braukt ar Movistar Yamaha komandas spēkratu. Zīmīgi, ka Rosi sacīksti sāka no desmitās vietas.

Tikmēr pērnā gada pasaules čempions spānis Marks Markess no Repsol Honda komandas palika ceturtais, uzvarētājam zaudējot gandrīz septiņas sekundes, bet piekto vietu ieņēma viņa tautietis un komandas biedrs Dani Pedrosa.

LETA jau ziņoja, ka sestdien tropiskas lietusgāzes dēļ tika atceltas MotoGP klases kvalifikācijas sacensības, tāpēc starta vietas sacīkstēs noteica pēc kopā saskaitītiem treniņu sesiju rezultātiem, līdz ar to MotoGP klasē sacīkstes no pirmās starta pozīcijas sāka Vinjaless.

Pagājušajā sezonā Markess sev trešo pasaules čempiona titulu MotoGP klasē nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, otrajā vietā paliekot deviņkārtējam pasaules čempionam Rosi, kurš septiņus titulus ir izcīnījis prestižākajā klasē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi