Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Verstapens Silverstonas trasē apsteidz abus Mercedes pilotus

Pirmās formulas (F-1) pilots Makss Verstapens svētdien Silverstonas trasē aiz muguras atstāja abus Mercedes pilotus Lūisu Hamiltonu un Valteri Botasu, svinot savu devīto panākumu karjerā.

Verstapens ("Red Bull") ātrākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 29,465 sekundēs. Viņš otrās vietas ieguvēju Hamiltonu apsteidza par 11,326 sekundēm, bet Botass uzvarētājam zaudēja 19,231 sekundi.

Vēl desmit sekundes aiz Botasa finišēja Šarls Leklērs ("Ferrari"), bet viņam aptuveni desmit sekundes zaudēja Verstapena komandas biedrs Aleksandrs Albons, kamēr Lenss Strols ("Racing Point") ierindojās sestajā pozīcijā.

Tikmēr savu pirmo un, visticamāk, arī pēdējo "Grand Prix" šajā sezonā aizvadīja Niko Hilkenbergs ("Racing Point"), kurš Lielbritānijas abos posmos aizvieto ar Covid-19 iepriekš inficēto Serhio Peresu.

Hilkenbergs svētdien finišēja septītajā pozīcijā.

"Mercedes" komandai par uzvaru pacīnīties liedza likstas ar riepām. Arī Verstapens atzīmēja, ka negaidīja šādu pavērsienu.

"Negaidīju šādu rezultātu, taču mana komanda ātri vien saprata, ka ar riepām veikta pareizā izvēle. Man ar riepām nebija nekādu problēmu, lieliska diena visai komandai," pēc panākuma teica nīderlandietis.

Hamiltonam tas gan neliedza atkārtot F-1 rekordu. Proti, brits svētdien uz goda pjedestāla stājās jau 155.reizi karjerā. Iepriekš to spēja paveikt vienīgi leģendārais Mihaels Šūmahers. Zīmīgi, ka Hamiltons pie vismaz viena punkta kādā no "Grand Prix" posmiem ticis jau 38.reizes pēc kārtas.

Šī arī bija pirmā reize pēdējo septiņu posmu laikā, kad par uzvarētāju tika kronēts pilots, kurš kvalifikācijā neizcīnīja "pole position".

Dienas sākumā kvalifikācijas sesijā ātrākais bija Botass, bet aiz viņa finišēja Hamiltons. Otrajā starta rindā stājās Hilkenbergs un Verstapens, bet aiz viņiem Daniels Rikjardo ("Renault") un Strols.

Čempionāta vadībā ar 107 punktiem ir Hamiltons, par 30 mazāk iekrājis Verstapens, bet Botass seko ar 73 punktiem. Ceturtajā pozīcijā ar 45 punktiem ir Leklērs, Norisam 38 punkti, bet par diviem mazāk Albonam.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi