Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Verstapens uzvar F-1 sezonas pēdējā posmā; Leklērs kļūst par vicečempionu

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions, Red Bull pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru sezonas pēdējā, 22.posmā - Abū Dabī Grand Prix -, bet par vicečempionu kļuva Ferrari braucējs Šarls Leklērs.

Verstapens jau 18.posmā bija nodrošinājis sev 2022.gada čempiontitulu, bet līdz pēdējām sacīkstēm par otro vietu kopvērtējumā cīnījās Leklērs, kurš sezonas sākumā tika uzskatīts par nīderlandieša sīvāko konkurentu cīņā par titulu, kā arī viņa komandas biedrs Serhio Peress. Pirms sezonas pēdējām sacīkstēm Leklēram un Peresam bija vienāds punktu skaits.

Verstapens posmu sāka no pirmās starta vietas un sākumā veiksmīgi noturēja aiz sevis Peresu. Nīderlandes autosportists svinēja kārtējo pārliecinošu uzvaru, Leklērs finišēja otrais un nodrošināja sev vicečempiona godu, bet trešais bija Peress.

Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors bija ceturtais, abiem nodrošinot "Ferrari" arī otro vietu Konstruktoru kausā. Pirmo sešinieku noslēdza divi briti Džordžs Rasels ("Mercedes") un Lendo Noriss ("McLaren"), tālāk sekoja Estebans Okons ("Alpine"), Lens Strols ("Aston Martin"), Daniels Rikjardo ("McLaren"), bet kā pēdējais pie punkta savā karjeras pēdējā sacīkstē tika Sebastjans Fetels ("Aston Martin").

Tāpat kā Fetels, nākamajā sezonā F-1, visticamāk, nestartēs arī Rikjardo, Miks Šūmahers ("Haas") un Nikolā Latifi ("Williams").

Verstapens šogad sasniedza rekordus vienā sezonā izcīnītajās uzvarās (15) un iekrātajos punktos (454). Otrais ar 308 punktiem bija Leklērs, kurš par trīs punktiem pārspēja Peresu, bet ceturtais ar 275 punktiem bija Rasels. 

Konstruktoru kausā dominēja "Red Bull", tiekot pie 719 punktiem, otrajā vietā ar 524 punktiem bija "Ferrari", bet trešo pozīciju ar 505 punktiem ieņēma "Mercedes".

Plānots, ka nākamajā sezonā, kas sāksies 5.martā, būs rekordliels posmu skaits - 24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi