Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VIDEO: Francijas motosportists Ferandiss noliedz, ka būtu spēris Jonasam

Francijas motobraucējs Dilans Ferandiss noliedz, ka pasaules čempionāta posma laikā būtu apzināti iespēris latvietim Paulam Jonasam.Ferandiss saņēma desmit vietu sodu nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionāta posmā Nīderlandē MX2 klasē, jo otrajā braucienā iespēra Jonasam.Incidents notika brīdī, kad Ferandiss apdzina latvieti.

Sākotnēji Ferandiss finišēja trešajā vietā, bet vēlāk tika atbīdīts uz 13.pozīciju. Savukārt Jonass braucienu noslēdza septītais, bet vēlāk tika pacelts uz sesto pozīciju."Mēs braucām ļoti tuvu viens otram un riskējām sadurties, tāpēc pacēlu savu kāju augšā tikai drošības dēļ, ne tāpēc, lai viņu pagrūstu," sacensību rīkotājiem pavēstīja Ferandiss. "Tas, ka federācija mani par to sodīja, ir stulbums. Šis sports ir ļoti riskants, mēs uzņemamies lielu risku, tāpēc neatzīstu to, ko viņi izdarīja. Cīnījāmies par trešo vai ceturto vietu, bet, ja mēs būtu piedzīvojuši sadursmi, abi iedzīvotos nopietnos savainojumos."

Pirms tam pirmajā braucienā Jonass piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Izmaiņas otrajā braucienā Latvijas sportistiem nemainīja pozīcijas posmā - KTM rūpnīcas komandu Red Bull KTM Factory Racing pārstāvošais Jonass palika 14.vietā, bet HSF Logistics vienībā braucošais Roberts Justs, kurš braucienos ieņēma 18. un 12.vietu, ierindojās 15.pozīcijā.

Šo sezonu Jonass bija iesācis lieliski, jo sezonas pirmajā posmā Katarā viņš bija sestais, bet pēc tam nākamajās sacensībās Taizemē un Argentīnā guva otrās vietas. Savukārt ceturtajā posmā Itālijā Jonass ierindojās 11.vietā.

Zīmīgi, ka incidents ar Ferandisu un Jonasu nav pirmais šosezon MX2 klasē. Iepriekš no dalības Argentīnas posmā par iepriekšējā posmā izraisītām nekārtībām pat tika diskvalificēts francūzis Žordi Tiksērs, kurš ir pagājušās sezonas čempions MX2 ieskaitē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 222 punktiem ir Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram ar 185 punktiem seko Fernandiss. Savukārt Jonass ar 148 punktiem saglabājis trešo pozīciju.

Tikmēr Justs ar 57 punktiem kopvērtējumā atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 posmi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi