Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ālītis un Jaunslaviete - Kipure uzvar MTB maratona sezonas kopvērtējumā

Uldis Ālītis un Katrīna Jaunslaviete - Kipure svētdien Zaķumuižā kļuva par Latvijas Valsts meži MTB maratona sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pēdējā sacensību posmā svētdien "Toyota Gravel" distancē nepārspēti palika Andris Vosekalns un Lija Laizāne.

Saulainajos laika apstākļos ātrajā trasē ar starta un finiša zonu Zaķumuižas stadionā "Toyota Gravel" distance 55 kilometru garumā sastāvēja no grants, meža un nedaudz asfalta ceļiem.

Pēdējā posmā, ņemot vērā piecus no septiņiem labākajiem posmiem, notika cīņa par medālām sezonas kopvērtējumā.

LRF ziņo, ka sacensību laikā vadībā izvirzījās četru braucēju grupa ar Vosekalnu, Māri Bogdanoviču, Robertu Draugu un kopvērtējuma līderi Ālīti. Trases beigu daļā nelielu divvadību ieguva Vosekalns un Bogdanovičs, kuri finiša spurtā arī noskaidroja uzvarētāja likteni.

Pozīcija finišā nedaudz labāka bija alūksnietim Vosekalnam ("Evelo team"), kurš arī svinēja uzvaru, finišējot pēc stundas 41 minūtes un 43 sekundēm.

Nepilnu sekundi uzvarētājam zaudēja Bogdanovičs ("Giant&Liv team Latvia"), bet cīņā par trešo vietu Ālītis ("DTG - MySport") nedaudz apsteidza Draugu ("VeloExpress Scott"), abiem uzvarētājam zaudējot 16 sekundes.

Labāko sešiniekā iekļuva arī Sandijs Kļaviņš un Mārtiņš Daļeckis.

Kopvērtējumā uzvaru nosargāja Ālītis. Otrā vieta tika viņa komandasbiedram Jurim Damškalnam, bet trijnieku noslēdza Kļaviņš, kurš uz trešo vietu pakāpās vien pēdējā posmā.

Sievietēm posmā pārliecinoši uzvarēja Latvijas eksčempione Laizāne, finišējot pēc stundas 50 minūtēm un 55 sekundēm. Spāņu komandas "Eneicat Global" pārstāve tuvāko sekotāju Jaunslavieti - Kipuri ("ZZK") apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm.

Tikai astoņas sekundes no Jaunslavietes - Kipures atpalika "ĀdažiVelo" pārstāve Renāte Rodionova, kurai tika vieta uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Sezonas kopvērtējumā uzvara tika Jaunslavietei - Kipurei, otrajā vietā ierindojās Rodionova, bet trijnieku noslēdza Krista Pūcīte ("Roadex").

Komandu ieskaitē posmā uzvaras laurus plūca "Dako Ziemeļvidzeme", kam sekoja "DTG - MySport" un "Evelo team" vienības.

Kopvērtējumā savu dominanci turpināja "DTG - MySport", kam sekoja "Dako Ziemeļvidzeme" un "Virsotne"/"Marmot" vienības.

Tikmēr "Lielbāta" MTB braucienā pirmās vietas svētdien izcīnīja Jānis Rubiks un Anita Antone.

38,3 kilometrus garajā distancē cīņa par uzvarētāja titulu atrisinājās vien pēdējos kilometros. Solo atrāvienu cīņā ar skaitliskā pārsvarā esošajiem "Dako Ziemeļvidzeme" sportistiem veica kopvērtējuma līderis Ģirts Cirvelis. "Roadex" komandas braucēju vien pašās beigās panāca "Dako Ziemeļvidzeme" sprinteris Rubiks, kurš finišā bija nedaudz ātrāks un guva pirmo uzvaru šosezon.

Cirvelim tika otrā vieta, bet trešais bija "VeloRīts" pārstāvis Reinis Markss.

Sezonas kopvērtējumā uzvarēja Cirvelis, kuram tie ir jau trešie uzvarētāja lauri pēc kārtas. Otrā vieta tika Raineram Zviedrim, bet trešā - Rubikam (abi "Dako Ziemeļvidzeme").

Sievietēm posmā pārliecinoši uzvarēja komandas "Jaunā apvienība" sportiste Antone, kura kopvērtējuma līderi Lauru Ramani no "Bauskas velokomandas" apsteidza par trim minūtēm un piecām sekundēm. Trešā ātrākā Zaķumuižā bija jauniešu grupas čempione Amanda Reilija Zariņa, kura Ramanei piekāpās mazāk par sekundi.

Kopvērtējumā pirmā finišēja Ramane, otrā - Antone, bet trešā - Zariņa.

Junioru grupā posmā un kopvērtējumā uzvarēja Zviedris ("Dako Ziemeļvidzeme"). Otrais bija "Skanste Virši" braucējs Linards Lukss, bet trešais - "MSĢ" pārstāvis Dominiks Timšāns.

Komandu ieskaitē uzvarēja "Dako Ziemeļvidzeme", kas palika nepārspēta arī kopvērtējumā. Otrajā vietā posmā ierindojās "Skanste Virši", bet trešajā - "RNC" vienība.

"Mammadaba" veselības braucienā, piedaloties gan dabas baudītājiem, gan arī azartiskajiem zēnu un meiteņu grupu braucējiem, finiša spurtā par mata tiesu pārāks bija un uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Rihards Lozbers no "DTG - MySport", kuram šis bija septītais triumfs tikpat aizvadītajos posmos.

Otrais finišēja Helvijs Kancers ("MSĢ/ RRS"), bet trešais - Alvils Pētersons ("RRS/ Riteņvasara").

M-12 grupā pirmais finišā bija Valts Skujiņš, bet abās meiteņu grupās triumfēja attiecīgi Kate Skujiņa un Samanta Celitāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi