Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aparjods izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā

Latvijas sportists Kristers Aparjods svētdien Vintbergā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā trešajā posmā, savukārt Gints Bērziņš un Kaspars Rinks bija attiecīgi 21. un 30.pozīcijā.

No otro pozīciju izcīnījušā itāļa Dominika Fišnallera Aparjods atpalika nieka sešas sekundes tūkstošdaļas, bet uzvaru izcīnījušajam vācietim Maksam Langenhanam viņš zaudēja 0,182 sekundes. Bērziņš uzvarētājam summā zaudēja teju divas sekundes jeb 1,981 sekundi, kamēr otrajā braucienā kritienu piedzīvojušais Rinks atpalika 9,066 sekundes.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Langenhans, kurš par nieka četrām sekundes tūkstošdaļām apsteidza Fišnalleru. Aparjods līderim zaudēja 0,114 sekundes un bija piektais, bet labāko trijnieks bija 0,057 sekunžu attālumā. Rinks un Bērziņš zaudēja vairāk nekā sekundi, ieņemot attiecīgi 20. un 25.vietu 30 startējušo kamaniņu braucēju konkurencē.

Otrajā braucienā Aparjods uzrādīja trešo labāko rezultātu aiz vāciešiem Langenhana un Fēliksa Loha, uz šo vietu pakāpjoties arī summā. Austrieši Volfgangs Kindls un Jonass Millers, kuri pēc pirmā brauciena bija priekšā Aparjodam, otrajā bija lēnāki par latvieti, tādējādi Aparjods izcīnīja vietu godalgotajās pozīcijās. 

Bērziņam otrajā braucienā bija 20.rezultāts, kas summā ļāva pakāpties uz 21.pozīciju, savukārt Rinks piedzīvoja kritienu, bet finišēja kamanās un ierindojās pēdējā, 30.vietā. 

Piektdien Nāciju kausā, kas ir arī kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa posmam, vīriešiem 30 sportistu konkurencē uzvaru izcīnīja Rinks, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa vēl viens Latvijas kamaniņu braucējs Bērziņš. Savukārt Aparjods vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Pasaules kausa posms svētdien noslēgsies ar stafeti.

Nākamais Pasaules kausa posms, kas būs arī Eiropas čempionāts, no 12. līdz 14.janvārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi