Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Blūms turpina rakstīt Latvijas MTB vēsturi, izcīnot 11. vietu PČ XCO krosā

Svētdien Francijas pilsētā Les Getsā lielisku panākumu paveicis Latvijas labākais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, kurš izcīnīja 11. vietu 96 sportistu konkurencē pasaules čempionātā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā (XCO) krosā. Šis ir augstākais panākums Latvijas sportistiem pasaules čempionātos XCO krosa disciplīnā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Elites vīru grupā uz starta izgāja 96 sportisti. Mārtiņš Blūms trasē devās ar 19. starta numuru, kas deva labas izredzes pacīnīties par augstu rezultātu. Pēc ievadapļa sekoja septiņi pamatapļi, kas bija nedaudz garāki par četriem kilometriem. Trase bija ļoti interesanta un tehniski prasīga.

Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis Blūms pirmo apli noslēdza kā 28. Līderim Nino Šurteram Mārtiņš zaudēja 46 sekundes. Turpinājumā sākās latvieša izrāviens. Trešajā aplī mūsu sportists sasniedza devīto apļa laiku, kas ļāva pacelties uz 13. vietu. Sekoja 11. un 10. apļa laiks. Pirms pēdējiem diviem apļiem latvietis jau bija pakāpies uz 11. pozīciju. Labāko desmitniekā esošais Ondrejs Cinks no Čehijas bija priekšā par 11 sekundēm. Pēdējā apļa laikā Blūmam augstāk tikt neizdevās, bet arī zemāk viņš nekrita.

Finišā aizvadītā gada valsts labākais riteņbraucējs iebrauca kā 11. ātrākais pasaulē. Šis ir Mārtiņa augstākais rezultāts tieši XCO krosa disciplīnā pasaules čempionātos. Vienlaikus šis ir arī visu laiku augstākais panākums Latvijas sportistiem pasaules čempionātos olimpiskajā disciplīnā. Līdz labāko desmitniekam Mārtiņu šķīra 17 sekundes. Jāatgādina, ka piektdien Mārtiņš ieņēma piekto vietu saīsinātā krosa sacensībās.

Desmito reizi karjerā par pasaules čempionu kļuva šī sporta veida leģenda – Nino Šurters. Pēdējā aplī pieredzējušais šveicietis ieguva pārsvaru pār otrajā vietā palikušo spāni Davidu Serāno. Tikmēr bronzas medaļu ieguva itālietis Luka Braidots.

UCI pasaules čempionāts MTB XCO krosā elites vīriem – 96 sportisti:

1. Nino Šurters, Šveice, 01:21:13

2. David Serrano, Spānija, +00:00:09

3. Luca Braidot, Itālija, +00:00:29

4. Thomas Pidcock, Lielbritānija, +00:01:29

5. Marcel Guerrini, Šveice, +00:01:40

6. Jordan Sarrou, Francija, +00:02:04

11. Mārtiņš Blūms, Latvija, +00:03:08

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi