Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

BMX Pasaules kausa jaunā sezona ar diviem posmiem startēs Veronā

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules kausa (PK) BMX sezona superkrosā ar diviem posmiem maija sākumā sāksies Itālijas pilsētā Veronā, nevis Štutgartē, par UCI pieņemto lēmumu vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF).

Pasaules kausa pirmie divi posmi sākotnēji bija paredzēti Štutgartē, bet tagad pārcelti uz Veronu, kur sacensības gaidāmas 8. un 9.maijā. Situācija mainījās marta mēnesī, kad Vācijā Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos noteica stingrākus ierobežojumus.

Pasaules kausa BMX superkrosā kalendārā šajā gadā iekļauti kopumā astoņi posmi, kas norisināsies četrās nedēļas nogalēs. Pirmie četri posmi, kuru norise tiek plānota maija mēnesī, būs ļoti izšķiroši Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas kontekstā. Tas tādēļ, ka Pasaules kausa posmos var iegūt lielāko punktu skaitu atlikušajam kvalifikācijas ciklam, kas noslēgsies maija izskaņā.

Veronas pilsētas trasē regulāri norisinās Eiropas kausa posmi, kā arī Eiropas čempionāts. Latvijas vadošajiem braucējiem šī trase ir labi zināma un vairākkārt tajā sasniegti augstvērtīgi rezultāti. Pasaules kausa posmi Veronā norisināsies vienu nedēļu pēc tur paredzētajiem Eiropas kausa pirmajiem diviem etapiem.

Tikmēr noslēdzošās Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības norisināsies 29. un 30.maijā Kolumbijas pilsētā Bogotā.

Reālas izredzes kvalificēties četrgades nozīmīgākajam sporta forumam saglabā gan Latvijas vīru, gan dāmu sportisti. Vīriem, kur lielākie punktu devēji ir Kristens Krīgers un Helvijs Babris, labākās izredzes kvalificēties ir pēc olimpiskā nāciju ranga, kur Latvijai lielākie konkurenti ir Vācijas un Itālijas sportisti, kamēr dāmām labākās izredzes kvalificēties ir pēc individuālā ranga. Šeit labākas pozīcijas ir Vinetai Pētersonei.

Pēc olimpiskā vīriešu nāciju ranga, kurā Latvija šobrīd atrodas 12.vietā, spēlēm kvalificējas 13 nācijas. Būtiski gan ir tas, ka pārstāvētiem jābūt visiem kontinentiem. Šī faktora dēļ Latvijai automātiski garām aiziet aiz muguras esošā Dienvidāfrika (labākā Āfrikas kontinenta valsts). Tādējādi Latvija šobrīd ir noslēdzošā valsts, kas, ja kvalifikācija beigtos šodien, nodrošinātu vienu vietu dalībai Tokijā.

Tuvākie Latvijas sekotāji ir - Itālijas sportisti (atpaliek septiņus punktus), Vācija (atpaliek 44 punktus) un Kanāda (atpaliek 71 punktu). Olimpiskais nāciju rangs ir iesaldēts kopš 2020.gada marta mēneša. Tas tiks atsaldēts tikai uz iepriekš minētajiem Pasaules kausa posmiem Veronā un Bogotā.

Svarīgi, ka olimpiskajā nāciju rangā tiek vērtēti trīs labākie braucēji no katras valsts. Latvijā tie ir - Kristens Krīgers, Helvijs Babris un Mikus Dāvis Strazdiņš.

Pēc posmiem Veronā un Bogotā nākamie etapi plānoti Turcijā. Piektais un sestais posms paredzēts 23. un 24.oktobrī, bet 30. un 31.oktobrī gaidāmi pēdējie divi etapi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi