Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

BMX trenerim Lakučam piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) par manipulācijām ar starta barjeru uz sešiem mēnešiem diskvalificējusi Latvijas čempiona BMX sacensībās Kristena Krīgera treneri Ivo Lakuču.

"Ivo Lakuča un Kristena Krīgera atrašanās trasē UEC [Eiropas Riteņbraukšanas savienības] Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 11.posma laikā pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un tā neatbilst "fair play" principiem sportā," teikts LRF valdes sēdes paziņojumā.

"Noteikt Ivo Lakučam sešu mēnešu (skaitot no 25.06.2022.) aizliegumu piedalīties jebkādā statusā LRF, UEC, UCI [Satrptautiskās Riteņbraukšanas savienības] jurisdikcijā esošajās sacensībās par "fair play" principa pārkāpumu. Ņemot vērā apstākļus, ka sportists Kristens Krīgers trasē atradās bez velosipēda, bez reālas darbības pie starta barjeras, kā arī apstākli, ka šis ir sportista pirmais pārkāpums līdzšinējā karjerā, izteikt Kristenam Krīgeram par "fair play" principa pārkāpumu nosodījumu."

Jau ziņots, ka šī gada 15.jūlijā LRF saņēma piecu biedrību elektroniski parakstītu iesniegumu par trenera Ivo Lakuča un Kristena Krīgera iespējamajām manipulācijām ar starta barjeru Eiropas kausa 11. un 12.posmā, kas norisinājās 25. un 26.jūnijā.

Pēc LRF prezidenta Sanda Āķa iniciatīvas LRF valde iepazīstoties ar trenera Mika Puķīša demonstrētajiem video un audio materiāliem, padome lēma, ka Lakuča un Krīgera atrašanās trasē pēc oficiālajiem treniņbraucieniem un laikā, kad trase citiem sportistiem un treneriem ir slēgta, nav attaisnojama un, neatkarīgi no šādas rīcības faktiskajām sekām, tā neatbilst godīgas spēles principiem sportā.

Tāpat LRF izpilddirektoram Artim Ozolam uzdots vērsties UCI, lai tā izskata un pieņem lēmumu par sportista [Krīgera] UEC BMX Eiropas kausa 11.posma rezultāta (6.vieta) anulēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi