Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Favorīta uznāciens

Pēdējo divu gadu Tour de France uzvarētājs slovēnis Tadejs Pogačars no UAE Team Emirates ceturtdien pārņēma vadību velobraucienā. Pogačars finišēja pirmais 219,9 kilometrus garajā sestajā posmā. Toms Skujiņš no Trek-Segafredo ieņēma 35., Krists Neilands no Israel-Premier Tech – 111. vietu.

Jau pirmajos kalnu pārbaudījumos Pogačars izdarīja pieteikumu uz trešo uzvaru pēc kārtas Tour de France kopvērtējumā. Ceturtdien tūres dalībniekiem bija divi trešās un viens ceturtās kategorijas kāpums. Pogačars finiša spurtu uzsāka stāvā kāpumā 500 metrus pirms finiša. Uzvara posmā slovēnim nodrošināja arī līdera dzeltenā krekliņa iegūšanu savā īpašumā. Skujiņš no Pogačara atpalika 34 sekundes, bet Neilands – septiņas minūtes un 28 sekundes. Iepriekšējais līderis beļģis Vouts van Ārts no Jumbo-Visma vienības ilgu laiku pavadīja atrāvienā, taču tika noķerts 15 kilometrus pirms finiša un ieņēma 103. vietu ar tādu pašu laiku kā Neilandam. Kopvērtējumā Skujiņš saglabāja augsto 16. pozīciju, savukārt Neilands noslīdēja no 61. uz 74. vietu. 

Piektdien riteņbraucēji mēros 176,3 kilometrus ar diviem trešās un vienu pirmās kategorijas kāpumu posma beigās. Sestdien arī būs jāpacīnās kalnos ar finišu Šveices pilsētā Lozannā, bet vēl nopietnāki kalnu pārbaudījumi riteņbraucējus gaida svētdienas posmā ar diviem pirmās kategorijas kāpumiem.

Velosports. Tour de France

Kopvērtējums pēc pieciem posmiem.

1. T. Pogačars (Slovēnija, UAE Team Emirates) 20.44:44, 2. N. Pauless (ASV, EF Education-Easypost) +0:04, 3. J. Vingegords (Dānija, Jumbo-Visma) +0:31, ...16. T. Skujiņš (Latvija, Trek-Segafredo) +1:31, ...74. K. Neilands (Latvija, Israel-Premier Tech) +11:21.

Turpina startēt 172.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi