Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

FOTO: MTB maratona 7.posmā Apē/Vastse Roosa Igaunijā 100km uzvar Muižnieks un igauniete Šteinburga

Sestdien, 7.septembrī, Alūksnes un Smiltenes novados notika Vivus.lv MTB maratona noslēdzošais, 7.posms. Uzvaras laurus prestižajā Kärcher 100km maratona distancē plūca DTG/Mysport braucējs Oskars Muižnieks un igauniete Grēte Šteinburga, bet otrā finišēja labākā Latvijas pārstāve Katrīna Jaunslaviete-Kipure no ZZK/AP Print.

Diena iesākās saulaini un ar siltu laiku, 100km distancē uz starta devās vairāk kā 380 liels  dalībnieku skaits. Vivus.lv MTB maratons 100km distance 11 reizes šķērsoja Latvijas un Igaunijas robežu un izveda dalībniekus pa labākajām Veclaicenes augstienes takām. Uz starta līnijas stājās daudz ievērojami vārdi – Cape Epic uzvarētāji amatieru konkurencē Oskars Muižnieks ar Lauri Purniņu un otrās vietas ieguvējas dāmām Beāte Kovgere un Krista Pūcīte, kā arī nākamā gada braucēji Ādolfs Žunna un Kārlis Krūmiņš, vairākkārtējā Igaunijas čempione MTB maratonā, kā arī Cape Epic dalībniece 2023.gadā Greete Steinburg (Skoda/We Love Cycling Estonia) un arī daudzkārtējā Latvijas čempione Katrīna Jaunslaviete-Kipure.

Šogad leģendārās velosacensības MTB 100 km brauciens atgriezās vietā, kur tās notika pirmo reizi 2018. gadā. Startēja Igaunijas ciemā Jaunroze, tikai pāris kilometrus no Apes. Latvijas/Igaunijas robežu dalībnieki šķērsoja 11 reizes, Baltijas augstāko punktu Lielo Munameģi varēja redzēt no trīs vietām trasē – no Leģeņu kalna, no Drusku kalna un vēl cita kalna.

Kärcher  maratona distances dalībnieki devās trasē pirmie, lai mērotu 100 kilometru garo trasi. Lai arī distanci kopīgi uzsāka un līderos kopā turējās DTG/Mysport komandas braucēji Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš, Muižnieks atrāvās tikai trases noslēgumā un svinēja uzvaru. Purniņš finišēja otrajā vietā, līderim zaudējot 2 minūtes un 41 minūtes, bet trešajā vietā finišēja Sandijs Kļaviņš no Ogres velo komandas līderim zaudējot 6 minūtes un 50 sekundes.

Dāmām šoreiz ātrākā izrādījās igauniete Grēte Steinburga (Skoda/We Love Cycling Estonia), kas distanci veica 4 stundās un 41 sekundē. Otrajā vietā finišā iebrauca ZZK/Print  braucēja, šī gada Latvijas čempione MTB un MTB XCO Katrīna Jaunslaviete-Kipure. Kopvērtējuma līdere uzvarētājai zaudēja 15 minūtes, bet trešā vieta tika Latvijas čempionei kritērija braucienā un pirmā posma uzvarētājai Zanei Priedei no Giant&Liv team komandas.

Savukārt Latvijas Valsts meži pusmaratona distances dalībniekiem bija jāveic mazliet mazāk kā puse no 100 kilometru distances. Pusmaratona distancē savu trešo uzvaru svinēja Oskars Ārgalis no komandas Velohooligans/Ķeizari-1, otrajā vietā atstājot junioru Krišjāni Lejiņu, kas līderim zaudēja 14 sekundes, trešā vieta Talsu posma otrās dienas uzvarētājam Rolandam Burcevam no komandas Velo Express racing team.

Dāmu konkurencē, kopvērtējuma līderei Kristai Pūcītei startējot maratonā, kur ieņēma 4. vietu, uzvaru tāpat kā Talsos svinēja Lelde Ardava no komandas Veloprofs/Trek, kas distanci veica 2 stundās un 2 minūtēs, otrajā vietā, zaudējot nepilnas 2 minūtes, ierindojās vairākkārtēja junioru grupas medaļniece un čempione MTB maratonā Amanda Reilija Zariņa no Baldones riteņbraukšanas nodaļas, bet trešā vieta Diānai Šikai no komandas L.O.D.E.S.

Mangaļi pusaudžu distancē uzvaru svinēja kopvērtējuma līderis Mārtiņš Ice no   VeloLifestyle/SmiltenesBJSS, otrajā vietā Mārtiņa komandas biedrs Roberts Judins, bet trešais finišā iebrauca Raimonds Pilenieks no Ķekavas NSS. Savukārt meiteņu konkurencē Katrīna Hansone svinēja uzvaru, otrajā vietā Viktorijai Ļaudamai no MTB Grobiņa komandas, bet trešā Samantai Roziņai.                    

Vivus.lv MTB Maratons ir Normāls MTB maratons Latvijas un Igaunijas mežos, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distancēs jau 19 gadus.

Apes īpašā atmosfēra un kuplais dalībnieku, skatītāju skaits piešķīra īpašu noskaņojumu sezonas noslēgumam, tāpēc liels paldies visiem, kas šo sezonu padarīja interesantu un aizraujošu! Uz tikšanos jaunajā 2025.gada MTB Maratons velo sezonā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi