Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ivo Lakučs apstrīd LRF lēmumu par diskvalifikāciju

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) par godīgas spēles principa pārkāpšanu uz sešiem mēnešiem diskvalificētais Latvijas čempiona BMX sacensībās Kristena Krīgera treneris Ivo Lakučs ir apstrīdējis federācijas lēmumu par diskvalifikāciju, trešdien ziņu aģentūru LETA informēja Lakuča aizstāvis zvērināts advokāts Andris Tauriņš.

Tauriņš vēsta, ka Lakučs ir vērsies Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP) ar sūdzību par LRF 2022.gada 14.septembra lēmumu, ar kuru LRF piemērojusi Lakučam sešu mēnešu aizliegumu piedalīties jebkādā statusā LRF, Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) un Starptautiskās Riteņbraucēju savienības (UCI) rīkotajās sacensībās.

Lēmums bija saistīts ar to, ka Lakučs UEC Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā 11. un 12.posmā 25. un 26.jūnijā pēc oficiālajiem treniņbraucieniem esot atradies Māra Štromberga BMX trasē "Valmiera", kamēr citiem sportistiem un treneriem trase bija slēgta. Tāpat Lakučam tiek pārmesta manipulācija ar starta barjerām.

Tauriņš uzsver, ka Lakučs uzskata, ka LRF Lēmums ir nepamatots un prettiesisks. Savā sūdzībā Lakučs ir vērsis LSFP uzmanību uz faktu, ka konkrēto sacensību organizators bija UEC, nevis LRF. Atbilstoši UCI Starptautisko riteņbraukšanas sacensību noteikumiem pārkāpums, par kuru Lakučs ir sodīts, sacensību ietvaros netika fiksēts. Turklāt LRF nav kompetenta lemt ne par UCI Starptautisko riteņbraukšanas sacensību noteikumu pārkāpumu UEC sacensību ietvaros, ne arī par disciplinārsodu piemērošanu sacensību dalībniekiem vai sportistu personālam.

Tiek minēts, ka Lakučs ir norādījis, ka sešu mēnešu diskvalifikācija no LRF, UEC un UCI rīkotām sacensībām ir piemērota patvaļīgi un nav pamatota ne ar vienu normatīvo aktu. Arī pēc būtības nav pamatots, kā Lakuča pārkāpums izpaudies un kādi pierādījumi to apstiprina. Lakuča trenētais sportists Krīgers neieguva nekādas priekšrocības pret saviem sāncenšiem, savukārt starta barjeru ražotāji neapstiprināja, ka būtu veiktas kādas manipulācijas ar starta barjerām.

Vēl viens diskvalifikācijas apstrīdēšanas iemesls ir tas, ka Lakučs kā fiziska persona un kā BMX sportistu treneris nemaz nav LRF biedrs. Līdz ar to LRF Padome nemaz nav tiesīga piemērot disciplinārsodu konkrētam trenerim par pārkāpumiem, kas it kā pieļauti UEC rīkotajās sacensībās.

Minēto iemeslu dēļ Lakučs lūdzis LSFP uzlikt par pienākumu LRF atcelt lēmumu par piemēroto diskvalifikāciju.

Tiek uzsvērts, ka divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga treneris Lakučs BMX sporta aprindās ir atpazīstams kā daudzu talantīgu audzēkņu treneris un ka "līdz ar šādu lēmumu tiek būtiski aizskarta Lakuča kā BMX trenera un jomas speciālista reputācija sporta aprindās, ko viņš ir gatavs aizsargāt ar visiem tiesiskiem līdzekļiem".

Juridisko palīdzību Lakučam sniedz "Sorainen" Latvijas biroja partneris, zvērināts advokāts Strīdu risināšanas un risku vadības prakses vadītājs Latvijā Andris Tauriņš un zvērināta advokāta palīgs Elvis Grinbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi