Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Liepiņš karjeru turpinās Šveices Pro līmeņa komandā Q36

Oficiāli kļuvis zināms, ka pēdējo trīs gadu Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā Emīls Liepiņš, kurš svētdien izcīnīja 16. vietu Britu tūres noslēdzošajā posmā, pēc šīs sezonas pievienosies vienai no Pasaules spēcīgākajām Pro līmeņa šosejas riteņbraukšanas komandām “Q36 Pro Cycling team”.

Emīls Liepiņš aizvada savu piekto sezonu augstākajā riteņbraukšanas līmenī – Pasaules tūrē. Šosezon, pārstāvot Nīderlandes vienību “dsm-firmenich PostNL”, no Dobeles nākušais riteņbraucējs lielākos panākumus guvis sezonas ievadā. Īpaši izceļama gūtā trešā vieta Pasaules tūres daudzdienu velobrauciena – Katalonijas tūres – posmā. Tāpat TOP10 viņš vairākkārt iekļuva līdzīga līmeņa velobraucienā Austrālijā. Beļģijas klasikās Emīlam individuāli visaugstākais rezultāts ir martā sasniegtā sestā vieta “Bredene Koksijde” velobraucienā.

Līgums ar “dsm-firmenich PostNL” tika noslēgts uz vienu gadu. Oficiāli kļuvis zināms, ka Latvijas čempions gatavs jaunam izaicinājumam sevi apliecināt augstākās raudzes sacensībās. Liepiņš noslēdzis vienas sezonas līgumu uz 2025. gadu ar Šveices Pro līmeņa komandu “Q36 Pro Cycling team”. Šī ir viena no labāk nodrošinātākajām un spēcīgākajām Pro līmeņa komandām, kas vēlas pastiprināt savu sastāvu.

Komandas līderi šosezon bija jau Liepiņam ļoti labi pazīstamais Itālijas sprinteris Matteo Mosketī, Eiropas eksčempions Džakomo Nicolo, Džanluka Brambilla, kā arī 22 gadus vecais šveicietis Fabio Čristens. Komandas sastāvā ir arī viens no Pasaules TOP līmeņa MTB  braucējiem Filippo Kolombo.

Emīls Liepiņš par pievienošanos: "“Esmu patiesi priecīgs pievienoties Q36.5 Pro Cycling Team. Es pazīstu daudzus komandas braucējus. Runāju ar viņiem pirms līguma parakstīšanas. Es dzirdēju tikai lieliskas lietas par komandu. Tas lielā mērā ietekmēja manu lēmumu. Esmu bijis liecinieks komandas profesionalitātei sacīkstēs. Mani vienmēr pārsteidza lieliskā komandas atmosfēra gan sacīkstēs, gan ārpus tām, piemēram, vakariņu laikā. Domāju, ka tā būs pozitīva jauna nodaļa manā karjerā,” saka Liepiņš. “Mans mērķis ir sacensties visaugstākajā līmenī un paveikt pēc iespējas labāko priekš komandas sprinteriem, piemēram, Džakomo Nicolo un Matteo Mosketī. Es jau strādāju ar Matteo agrāk. Mēs kopā sasniedzām lieliskus rezultātus. Cerams, ka nākamgad varēsim vēl labāk!”

"Esam priecīgi sveikt Emīlu Liepiņu Q36.5 Pro Cycling Team saimē," sacīja Dags Raiders, Q36.5 Pro Cycling Team komandas vadītājs. "Viņa pieredze kā vadošajam speciālistam apvienojumā ar spēju darboties zem spiediena padara viņu par vērtīgu mūsu komandas priekšrocību. Mēs ticam, ka viņš stiprinās komandu gan daudzdienās, gan klasikās.

Jau šonedēļ Emīls Liepiņš Latvijas izlases sastāvā startēs Beļģijā notiekošajā UEC Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā vīru grupas braucienā. Sacensības Limburgas ceļos risināsies svētdien. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi