Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Neilanda komandas biedrs Ulē izcīna emocionālu uzvaru Tour de France posmā

Israel - Premier Tech komandas kanādiešu riteņbraucējs Igo Ulē otrdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 16.posmā, bet kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja dānis Jonass Vingegords.

Latvieši Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") un Toms Skujiņš ("Trek - Segafedo") finišēja attiecīgi 50. un 82.vietā.

Pēc pēdējās atpūtas dienas riteņbraucēji otrdien Pirenejos mēroja 178,5 kilometrus, pirmajos 36 kilometros pārvarot vienu ceturtās un vienu trešās kategorijas kāpumu, bet pēdējos 50 kilometros - divus pirmās kategorijas kāpumus.

Apmēram 40 kilometrus pirms finiša Ulē aizbrauca solo atrāvienā. 31 gadu vecais Ulē finiša līniju šķērsoja vienatnē, posmu beidzot četrās stundās 23 minūtēs un 47 sekundēs.

Ulē uzvaru veltīja savam brālim Pjērikam, kurš pirms desmit gadiem gāja bojā pēc tam, kad viņu ar auto notrieca dzērājšoferis. "Man bija sapnis veltīt uzvaru savam brālim, kurš gāja bojā laikā, kad es kļuvu par profesionāli," pēc finiša teica Ulē, kura līdz šim lielākie panākumi bija divi Kanādas čempiontituli individuālajā braucienā.

Minūti un desmit sekundes pēc Ulē finišēja francūzis Valantēns Maduā ("Groupama - FDJ") un uzvarētāja tautietis un komandas biedrs Maikls Vudss. Sākotnēji Ulē mērķis bijis sekmēt Vudsa uzvaru posmā.

Kopvērtējuma augšgala sportisti - Vingegords ("Jumbo-Visma"), slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) un brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers") - finišēja līdzās, piecas minūtes un 54 sekundes pēc uzvarētāja. Vairāk nekā deviņas minūtes zaudēja francūzis Romēns Bardē (DSM), kurš bija spiests atkāpties no kopvērtējuma ceturtās vietas.

Neilands atpalika 16 minūtes un 50 sekundes, bet Skujiņš bija 24 minūtes un 59 sekundes lēnāks.

Kopvērtējumā Vingegords tuvāko sekotāju Pogačaru apsteidz par divām minūtēm un 22 sekundēm, bet vēl 21 sekundi atpaliek Tomass. Skujiņš un Neilands zaudē vairāk nekā divarpus stundas, ieņemot 83. un 87.vietu.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi