Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules čempionātā BMX Francijā startēs 71 Latvijas sportists

Ar krūzeru grupu sacensībām otrdien Francijas pilsētā Nantes startē 2022. gada pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Starp vairākiem tūkstošiem dalībnieku būs arī 71 Latvijas sportists. Oficiālajās čempionāta klasēs mūsu valsti pārstāvēs seši sportisti, tostarp Eiropas čempionātā elites dāmu grupā ceturto vietu izcīnījusī Vineta Pētersone, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasaules čempionāta rīkošana šogad uzticēta BMX lielvalstij – Francijai. Vairākus tūkstošus sportistu elites, U23, junioru, jaunatnes, bērnu, amatieru un krūzeru klasēs uzņem Nantes pilsēta. Organizatori izvēlējušies risinājumu sacensību trasi izveidot pilsētas vidē, to īsi pirms sacensībām uzceļot un pēc sacensībām noņemot. Jāatzīmē, ka sacensības risināsies sešu dienu garumā.

Latviju čempionātā pārstāvēs kopumā 71 sportists. Lauvas tiesa no mūsējiem piedalīsies bērnu un jaunatnes sacensībās, kas būs vērienīgākās pēdējo gadu laikā. Vecākajās jaunatnes grupās lielākās cerības saistāmas arī trim Edžus Treimaņa audzēkņiem no “BMX Rīga/ RRS” – Paulu Kibari (G16), Edgaru Langmani (B16) un Kristeru Apelu (B15). Ļoti spēcīgi latvieši būs arī bērnu un jaunākajās jauniešu grupās.

Oficiālajās čempionāta grupās, kas ir – elite, U23 un juniori – Latviju pārstāvēs seši sportisti. Elites grupās lielākās cerības tiek saistītas ar Vinetu Pētersoni (“Silvas ziķeri”). Trenera Ģirta Kātiņa audzēkne lieliski sevi apliecināja Eiropas čempionātā, tur izcīnot ceturto vietu. Vīru elitē vienīgais mūsu pārstāvis būs šogad otro elpu atguvušais “Tālava/ VSS” sportists Mikus Strazdiņš.

Pozitīvs skats ir arī uz junioru sacensībām. Puišu konkurencē redzēsim šogad Eiropas kausa godalgoto vietu ieguvējus – Kārli Pedraudzi (“Tālava/ VSS”) un Mārtiņu Emīlu Treimani (“AKSSC Valmiera”). Jāatzīmē, ka Latvijai junioru konkurencē bija divas kvotas, abiem augstāk minētajiem ieņemot pirmās divas vietas. Junioru meiteņu grupā par neveiksmi Eiropas čempionātā reabilitēties noteikti vēlas Veronika Monika Stūriška (“Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS”). U23 vīru grupā tikmēr Latviju pārstāvēs valsts čempions Rinalds Jānis Kārkliņš.

Sacensības sākas otrdien ar krūzeru sacensībām, kur viens no favorītiem savā vecuma grupā ir Eiropas čempions un Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Ģirts Jonkus no “Mītavas kumeļi” kluba.

Trešdien notiks sacensības 8 – 12 gadīgo puišu un 8 – 13 gadīgo meiteņu grupās. Ceturtdien gaidāmas jauniešu puišu 13 – 16 gadīgo, amatieru vīru M17 - 24 un 25- 29 grupu sacensības. Šajā pat dienā arī 14 – 16 gadīgo meiteņu, kā arī dāmu amatieru 17 – 24 un 25+ starti. Piektdien notiks vīru un dāmu vecāko amatieru grupu sacensības.

Čempionāta kulminācija gaidāma sestdien un svētdien, kad notiks čempionāta klašu sacensības. Sestdien risināsies pirmās kārtas, pēdējās cerības un astotdaļfinālu sacensības. Tikmēr svētdien labākie elites, junioru un U23 sportisti sacentīsies ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālos.

 

Sacensībām līdzi sekot iespējams tiešraidē oficiālajā UCI YouTube kanālā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi