Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paula Kibare izcīna piekto vietu Pasaules čempionātā BMX

Ceturtdien Francijas pilsētā Nantē notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā jaunatnes un amatieru sacensībās finālu no latviešiem sasniedza Paula Kibare, kura dienas izšķirošajā braucienā izcīnīja piekto vietu. Labāko desmitniekā iekļuva arī Kristers Apels, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Trešajā pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā sacensību dienā sacentās vecāko jauniešu, kā arī jaunāko amatieru grupu sportisti. Viņu vidū arī pulks Latvijas braucēju. Sacensības izcēlās ar ļoti lielu konkurenci. Piemēram B15 un B16 grupā sportisti izslēgšanas braucienus sāka no sešpadsmitdaļfināliem.

Vistālāk no Latvijas pārstāvjiem tika G16 grupā startējošā Paula Kibare. Eiropas čempionāta medaļnieces ceļš līdz pasaules finālam bija gana pārliecinošs. Pēc vienas uzvaras un divām otrajām vietām priekšbraucienos, sekoja otrā pozīcija astotdaļfinālā. Turpinājumā Edžus Treimaņa audzēkne bija trešā savos ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos.

Finālā Paula startēja no astotā celiņa. Pirmajā taisnē mūsu sportiste sīvi cīnījās par ceturto pozīciju. Trases vidusdaļā Paula nostabilizējās piektajā vietā, kurā arī finišēja, sasniedzot ļoti atzīstamu panākumu. Jāatzīmē, ka Kibare bija ātrākā no eiropietēm. Par uzvarētāju kļuva ASV braucēja Eva Korleja.

No puišiem jāizceļ B15 grupā startējošais Kristers Apels (“BMX Rīga/ RRS”). Mūsu sportists sešos braucienos pēc kārtas līdz pusfinālam izcīnīja otrās vietas. Pusfinālā Apels pēc ļoti sīvas cīņas finišā iebrauca kā piektais, paliekot uzreiz aiz fināla. Tomēr arī vieta labāko desmitniekā tiks lielā konkurencē ir ļoti atzīstams panākums. 

G14 meiteņu grupā pusfinālā sestā vieta Adelīnai Kārkliņai no “MŠA – Valmieras puikas VSS”. Vēl viena no mūsu cerībām šīs dienas sacensībās Edgars Langmanis pēc pārliecinoša snieguma priekšbraucienos, bija spiests izstāties pirmajā izslēgšanas kārtā.

Piektdien par medaļām sacentīsies Master grupu sportisti, kamēr čempionāta klases sacensības sāksies sestdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi