Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pogačaram solo uzvara Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas velobraucienā; Skujiņš 48. vietā

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Laika apstākļi Beļģijā esošajā Valonijas reģionā turpināja būt aprīļa beigām neierasti vēsi un nokrišņiem bagāti. Ļjēžā svētdienas rīta pusē gaisa temperatūra bija vien +5 grādi pēc celsija. Ik pa laikam reģionā arī lija spēcīgs lietus.

Pasaulē senākajā viendienu velobraucienā, kas ir arī viens no pieciem riteņbraukšanas monumentiem, Latviju vīru konkurencē pārstāvēja Toms Skujiņš. Carnikavietis kopā ar citiem “Lidl – Trek” vienības braucējiem koncentrējās uz darbu sava līdera un Dānijas čempiona Matiasa Skjelmoses atbalstīšanā. Dānis bija šķietami atguvies pēc nosalšanas trešdien aizvadītajā “La Fleche Wallonie” velobraucienā.

175 sacensības aizvadošie dalībnieki mērojās spēkiem 254 kilometru garajā distancē, kurā tika iekļauti 11 kategorizēti kāpumi. Tos papildināja vēl vesela virkne mazāku pacēlumu. Distances laikā gaisa temperatūra nedaudz paaugstinājās, bet braucēji beigu daļā saņēma kārtīgu lietus dušu.

Neiztika arī bez vairākiem kritieniem. Viens no tiem aizkavēja arī tādus favorītus kā – Matjē van der Pūlu un Tomu Pidkoku, kuri nonāca sekotāju grupā aiz Tadeja Pogačara. Slovēņa komandas biedri no “UAE Team” paveica nozīmīgu darbu, lai Van der Pūls patērētu daudz spēku ķeršanā. Toms Skujiņš tikmēr vairākkārt bija labi pamanāms grupas priekšā. Bija skaidrs, ka latvietis šeit ir, lai rūpētos par komandas līdera atbalstu. Tas izpaudās gan jaku paņemšanā, gan aizvēja došanā un pozīcijas nodrošināšanā.

Cīņā par uzvaru izšķirošs izrādījās Tadeja Poagačara uzbrukums “Côte de la Redoute” kāpumā 34 kilometrus pirms finiša. Ļoti īsā laikā viņš ieguva vairāk nekā 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Ar katru kilometru pārsvars turpināja augt un nevienam neradās šaubu par Pogačara izredzēm uzvarēt.

Vienā no nākamajiem kāpumiem jau tā mazā sekotāju grupa sadalījās pēc tam, kad uzbrukumu veica Ben Hīlijs. Viņam vēlāk pievienojās Benuā Konfruā, Romeins Bardē un citi. Tikai Emīla Liepiņa komandas biedrs Bardē spēja no šīs kompānijas noturēties vadībā. Pogačara pozīcija gan nekādā veidā apdraudētas netika. Diemžēl, bet kontaktu no vadošās sekotāju grupas zaudēja Skjelmose.

Finišā Tadejs Pogačars pārliecinoši finišēja pirmais, uzvaru veltot pirms diviem gadiem mūžībā aizgājušajai savas līgavas mātei. Trasē viņš pavadīja 6 stundas 13 minūtes un 48 sekundes. Otro vietu nosargāja Bardē (+00:01:39), bet spraigā cīņā par trešo vietu nepārspēts palika Matjē van der Pūls (+00:02:02).

No “Lidl – Trek” braucējiem visaugstāk finišēja nīderlandietis Bauke Mollemā, kuram 13. vieta. Toms Skujiņš finišēja 9 minūtes un 29 sekundes aiz uzvarētāja un 175 sportistu konkurencē ieņēma 48. vietu. Toma kontā vēl 15 UCI Pasaules ranga punktiem.

Šis Skujiņam bija karjeras veiksmīgākais pavasara posms viņa karjerā. UCI Pasaules ranga punktus carnikavietis nopelnīja visās 12 sacensībās, kurās startējis. Kopumā šajā gadā Toms iekrājis 697 UCI Pasaules ranga punktus, esot starp planētas 30 vadošajiem sportistiem.

Tagad Toms paņems nelielu atelpu, lai ar jaunu sparu turpinātu gatavoties sezonas turpinājumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi