Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Skujiņš Japānā svin uzvaru tradīcijām bagātā kritērija braucienā

Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien Japānā skaistā cīņā uzvarēja Japānas kausā kritērija braucienā. Jau svētdien Toms savā sezonas noslēdzošajā startā būs viens no favorītiem UCI Pro kategorijas velobraucienā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Japānas kauss kritērija braucienā pa Ucunomijas pilsētas ielām pulcēja ļoti kuplu līdzjutēju skaitu. Lai arī tās nebija UCI kategorijas sacensības, šim kritērijam ir senas tradīcijas. Šogad arī dalībnieku sastāvs bija ļoti jaudīgs. Uz starta izgāja arī Pasaules eksčempions Mads Pedersens. Latvijas fani tikmēr īkšķus turēja par Pedersena komandas biedru Tomu Skujiņu.

Trases garums sasniedza 33,75 kilometrus, kas tika pievarēti nedaudz vairāk kā 40 minūšu laikā. Kopā tika pievarēti 15 apļi Ļoti dinamiskajās sacensībās uzvarētāja liktenis izšķīrās starp desmit līderu grupā esošajiem riteņbraucējiem. Šajā kompānijā bija arī Toms Skujiņš. Tieši carnikavietis pirmais uzsāka finiša spurtu. Savu pārsvaru latvietis droši nosargāja, svinot uzvaru. Trasē Toms pavadīja 41 minūti un 32 sekundes. Otro vietu ieguva šveicietis Mauro Šmits (“Jayco AlUala”), bet trijnieku noslēdza Antuāns Habijs (“Soudal – Quick Step”). Finišēja 115 no 118 riteņbraucējiem, kuri izgāja uz starta.

Jau rīt Toms Skujiņš startēs 31. “Japan Cup” velobraucienā, kam piešķirta UCI Pro kategorija. Sacensību trase, kas vedīs pa pilsētas apļiem ar izteiktu kāpumu katrā no tiem, Tomam ir ļoti parocīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi