Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +30 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Skujiņš piedalīsies savā sestajā Tour de France velobraucienā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš oficiāli apstiprināts šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France dalībnieku sarakstā, pirmdien paziņoja viņa pārstāvētā Lidl-Trek komanda.

33 gadus vecais Skujiņš "Tour de France" piedalīsies sesto reizi karjerā, Francijas daudzdienās atgriežoties pēc vienas sezonas pārtraukuma. 

2020.gadā Skujiņš vienā no "Tour de France" posmiem izcīnīja otro vietu, bet 2018.gadā viņš no piektā līdz devītajam etapam bija kalnu karaļa ieskaites līderes.

Tāpat "Lidl-Trek" sastāvā būs dāņu sprinteris Madss Pēdersens, kurš iepriekšējos divos gados uzvarējis divos posmos, pērnā gada kalnu karaļa titula ieguvējs itālis Džūlio Čikone, kā arī francūzis Žiljēns Bernārs, beļģi Jaspers Steivens un Tims Deklerks, Dienvidāfrikas Republikas riteņbraucējs Raiens Gibonss un spānis Karloss Verona.

Jau ziņots, ka "Israel - Premier Tech" komandas sastāvā Francijas tūrē startēs Krists Neilands.

Sacensības sāksies 29.jūnijā Florencē, pirmajos trīs posmos finišējot Rimini, Boloņā un Turīnā. Pirmie divi posmi Itālijā būs ar kāpumiem, bet trešajā riteņbraucēji brauks pa līdzenumu.

Arī ceturtais posms sāksies Itālijā, riteņbraucējiem Pinerolo sākot 138 kilometrus garu distanci, kuras laikā Alpos tiks šķērsota Francijas robeža. Daļa no posma tiks veikt pa Galibjē pāreju, kas ir 2642 metrus virs jūras līmeņa.

Turpinājumā būs divi līdzenumu etapi līdz septītajā posmā būs pirmais individuālais brauciens Burgundijas vīnogulājos. Arī nākamie divi posmi būs pa samērā līdzenumu reljefu un otrajā no tiem pirms pirmās brīvdienas apmēram sestā daļa no distances jeb 32 kilometri būs jāmēro pa grants sektoriem.

Pēc tam distance vedīs uz dienvidiem pa Centrālo masīvu un Pirenejiem, turpinājumā atgriežoties Alpos, kur 18. un 19.posmā būs finišs kalnos. Arī priekšpēdējais posms būs kalnos, bet vēsturē 111. "Tour de France" velobrauciens noslēgsies 21.jūlijā ar 34 kilometrus garu individuālo braucienu no Monako līdz Nicai, čempionu noskaidrojot, iespējams, tikai pēdējā posmā.

Drošības un loģistikas apsvērumu dēļ, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Francijas tūre noslēgsies Nicā, nevis Parīzē.

Visa velobrauciena laikā riteņbraucēji mēros 3492 kilometrus ar kopumā 52 230 kāpuma metriem.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas "Tour de France" nepārspēts bijis dāņu riteņbraucējs Jonass Vingegords.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi