Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Skujiņš uzvar iekšējā atlasē un startēs savās trešajās olimpiskajās spēlēs

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) noslēgusi iekšējo sportistu atlasi uz Parīzes Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas braucienu vīriem. Pārliecinoši atlasē uzvarējis un iespēju startēt olimpiādē saņēmis Toms Skujiņš. Carnikavietim šīs būs trešās olimpiskās spēles, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas vīru šosejas riteņbraucēji ilgu laiku cīnījās par divām vietām uz Parīzes Olimpisko spēļu grupas brauciena sacensībām. Atlases noslēgumā iegūtā 23. vieta, kas pati par sevi ir ļoti atzīstams panākums, lika samierināties ar vienu kvotu. Uz starta vīru grupas braucienā izies vien 90 riteņbraucēji.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sezonas sākumā noteica iekšējo atlasi, kurā tika vērtēti sportistu iegūtie punkti 2023. gadā, vieta pasaules rangā 2024. gadā, kā arī atsevišķi arī sasniegtie rezultāti viendienu sacensībās. Gala lēmumu pieņēma LRF padome.

Aizvadot savas karjeras līdz šim labāko pirmo daļu, pārliecinoši atlasē uzvarēja Toms Skujiņš. “Lidl – Trek” riteņbraucējs ieguva labāko punktu skaitu visos kritērijos. Aiz Toma palika Emīls Liepiņš un Krists Neilands. Abi būs Parīzes Olimpisko spēļu rezerves kandidāti.

Tomam Skujiņam šīs būs trešā olimpiskās spēles viņa karjerā. 33 gadus vecais carnikavietis iepriekš startēja Rio un Tokijas olimpiādēs, gūstot attiecīgi 59. un 22. vietu. Šī sezona “Lidl – Trek” komandu ikdienā pārstāvošajam riteņbraucējam iesākusies teicami. Viņš izcīnīja otro vietu Pasaules TOP līmeņa klasikā “Strade Bianche”, kam sekoja arī desmitā vieta slavenajā Flandrijas velobraucienā. Tomam arī virkne citu TOP10 rezultātu, kas Pasaules rangā ļāva pakāpties uz 26. vietu. Vakar oficiāli tika apstiprināta Skujiņa dalība “Tour de France”, pēc kā arī sekos Parīzes Olimpiskās spēles.

Elites vīru grupas brauciena sacensības norisināsies 3. augustā. Tikmēr dienu vēlāk tiks noskaidrotas olimpiskās čempione dāmu grupas braucienā. Jau vēstīts, ka par pirmo Latvijas riteņbraucēju olimpiskajā grupas braucienā kļūs Anastasija Karbonāri, kura šo iespēju nopelnīja pasaules čempionātā pirms gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi