Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šogad nenotiks pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā

Šogad nenotiks pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, informē Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI).

Meistarsacīkstēm šogad bija jānotiek Hjūstonā no 26. līdz 31.maijam, sākotnēji tās tika pārceltas uz nenoteiktu laiku un vietu, bet tagad atceltas pavisam. 

Nākamais pasaules čempionāts notiks Nīderlandes pilsētā Papendālē 2021.gadā no 20. līdz 25.augustam jeb neilgi pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm. 

Šī gada novembra pirmajā nedēļas nogalē paredzētās divas Pasaules kausa sacensības Rokhilā, ASV, pagaidām nav atceltas.

Pirms četriem mēnešiem UCI pārtrauca olimpisko spēļu kvalifikāciju, kā tās beigu datumu nozīmējot 3.martu. Tiesa, pēc tam olimpiskās spēles tika pārceltas uz 2021.gadu, līdz ar to kvalifikācijas periods ir pagarināts.

Papildu jau iepriekš izcīnītajiem punktiem sportisti savas pozīcijas varēs uzlabot divās 2021.gada Pasaules kausa sezonas nedēļas nogalēs. Šobrīd UCI vēl nav noteikusi, tieši kuros etapos varēs iegūt punktus olimpiskajā kvalifikācijā.

Olimpiskās ceļazīmes vispirms iegūs vīriešu un sieviešu nāciju rangu pirmo 11 vietu ieguvējas, sadalot pa 18 ceļazīmēm katrā dzimuma grupā. Vēl trīs ceļazīmes tiks sportistiem no individuālā ranga, kuru valstis nebūs labāko 11 pulkā Nāciju rangā.

Savukārt vēl divas ceļazīmes tiks piešķirtas, ņemot vērā izcīnīto vietu pasaules čempionātā, bet viena vieta automātiski pienākas rīkotājai Japānai.

Vīriešiem olimpiskajā nāciju rangā Latvija šobrīd ir 12.vietā. Latvieši kopā sakrājuši 1332 punktus, no 11.pozīcijā esošās Krievijas atpaliekot par 424 punktiem. Sievietēm olimpiskajā nāciju rangā Latvija ar 1380 punktiem ir 15.vietā.

BMX olimpisko spēļu programmā ir kopš 2008.gada, un divus pirmos titulus izcīnījis latvietis Māris Štrombergs. 

UCI vēsta, ka atcelta arī 2020.gada sezona BMX frīstailā.

Tāpat UCI ziņo, ka atcelts 19.-20.septembrī Ližē, Francijā, paredzētais Pasaules kausa posms kalnu riteņbraukšanā olimpiskā krosa un nobrauciena disciplīnās (XCO/DHI).

Līdz ar to, sezona varētu sākties no 29.septembra līdz 4.oktobrim, kad notiktu divi mači Novemesto, Čehijā (XCO), 15.-18.oktobrī kalnu riteņbraucēji divreiz cīnītos Mariborā, Slovēnijā (DHI), bet no 29.oktobra līdz 1.novembrim būtu vēl divas sacensības Lozanā, Portugālē (DHI).

Tikmēr pasaules čempionātam no 25. līdz 28.jūnijam bija jānotiek Albštatē, Vācijā, taču maijā tas tika atcelts. UCI lēma, ka čempionāts no 5. līdz 11.oktobrim notiks Austrijas pilsētā Leogangā, kur jau bija iecerētas pasaules meistarsacīkstes nobraucienā.

No sezonas kalendāra iepriekš tika svītroti mači Horvātijā, Lielbritānijā, Andorā, Kanādā, Itālijā un Šveicē.

Pagājušajā sezonā no Latvijas kalnu riteņbraucējiem Pasaules kausa apritē startēja Mārtiņš Blūms (olimpiskajā krosā) un Paula Žibasa (nobraucienā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi